Erdoğan: CHP'li siyasetçilerin hezeyanlarında çok ciddi artış yaşanıyor, suç örgütlerinden medet umuyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı sonrası, basın mensuplarının aşılama çalışmaları, Kurban Bayramı tatili ve Afganistan konularına ilişkin sorularını yanıtladı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Diyarbakır genişletilmiş il danışma toplantısına katıldı.

"Diyarbakır anneleri evlatlarına ulaşmak için açtıkları bayrakla korku duvarlarını aştılar" diyen Erdoğan, "Bu cesur anneler 688 gündür mücadeleleriyle ülkemizdeki sözde insan hakları kuruluşlarının iki yüzlülüğünü gösterdiler" dedi.

Diyarbakır'a sadece açılış için gelmediklerini aynı zamanda Diyarbakırlıları dinlemek için geldiklerini belirten Erdoğan, "Sizlerin görüşlerine ve fikirlerine büyük önem veriyorum" ifadelerini kullandı.

Erdoğan şöyle devam etti:

Kuruluşundan bugüne kadar Diyarbakır teşkilatlarımızın farklı yerlerinde görev almış tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Artık 20 yılı bulan bu zorlu yolculuğumuzda dava arkadaşlarımdan vefat edenler olduğu gibi kalleşçe şehit edilenler de var. Diyarbakır eski gençlik kolları başkanımız Yunus Koca, 31 Ağustos 2015 tarihinde iş yerinde, Dicle İlçe Başkanımız Deryan Aktert 10 Ekim 2016 tarihinde iş yerinde şehit edildi. Şehit düşen tüm kahramanları rahmetle yad ediyorum. Bu kardeşlerimiz Allah yolunda öldüler ve şehit oldular. 

"Dicle'nin kuzularını çakallara kaptırmamak için gece gündüz gayret gösteriyoruz"

"Teröre, şiddete, zorbalığa asla teslim olmadık" diyen Erdoğan, "Milli iradeyi savunmak için gerektiğinde bedel ödedik, sıkıntı çektik ama zalimler karşısında hiçbir zaman başımızı eğmedik. Kefenimizi giyip çıktığımız bu yolda, Allah'a hamd olsun dimdik yürüyoruz. Dicle'nin kuzularını çakallara kaptırmamak için gece gündüz gayret gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

"Suç örgütlerinden medet umuyorlar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, CHP'yi de eleştirerek, "Yurtdışı mahreçli planların devreye alındığını görüyoruz. Son günlerde CHP'li siyasetçilerin hezeyanlarında çok ciddi artış yaşanıyor" dedi.

"Nasıl 17/25 Aralık'ta FETÖ'nün sözcülüğünü yapmışlarsa şimdi de karanlık mecralardan medet ummaya başladılar" diyen Erdoğan, CHP'nin organize suç örgütlerinden medet ummayı başladığını öne sürdü.

Erdoğan şöyle devam etti:

Demokrasimizi güçlendirecek, insanlarımızın kardeşliğini perçinleyecek tek bir önerileri, sözleri yok. Sadece milletten ve milletin değerlerinden kopuk değiller, ülke ve bölgenin gerçeklerinden habersizler. Neymiş Doğu masasıymış. Neredeydiniz? Biz bugüne kadar ne doğudan koptuk, ne güneydoğudan koptuk, devamlı buralarda olduk. Ülkemiz sınırları içinde ve dışında yürütülen mücadeleden habersizler. At gözlüklerinden sadece kendi sığ dünyalarını görüyorlar. Muhalefetin içinde bulunduğu siyasetsizlik cenderesi, bizim yükümüzü daha da ağırlaştırıyor. Biz siyaseti milletimiz için, milletimizle yapıyoruz. Gönül bağımızı sürekli canlı tutmamız gerekir. Siyaset de boşluk kabul etmez. 2023 Haziranına kadar kapı kapı dolaşmaya, çalışmaya var mıyız?

Erdoğan toplu açılış törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'daki toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında, "Biz ret, inkar, asimilasyon politikalarını ortadan kaldırıp, asırlık meselelerin çözümüne yöneldik" ifadelerini kullanan Erdoğan, HDP'ye yönelik eleştirilerde de bulunarak, "Terörden besleyenler, sırtını size değil de PKK'ya terör örgütüne dayayanlar ne yaptı?" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın "AK Parti kadınların başına gelmiş en büyük felakettir" sözlerini de eleştiren Erdoğan, "Asıl KCK, PKK, PYD'siyle benim Kürt kardeşlerimin kanını, iliğini sömüren bu halkın başına gelmiş en büyük musibettir. Son 40 yılda öldürdükleri, dağa çıkardıkları, hayatını kararttıkları 50 bin Kürt kardeşimin kanına giren bunlar değil mi?" diye konuştu.

Erdoğan ayrıca, "Diyarbakır Cezaevi'ni boşaltıyor ve kültür merkezi olarak sizlerin hizmetine sunuyoruz. Diyarbakır'ın hafızasındaki bir kötü anıyı ortadan kaldırmış oluyoruz. Şehrimize hayırlı olsun" dedi.

Sonlandırılan "çözüm süreci" konusuna da değinen Erdoğan şunları kaydetti:

Çözüm sürecini niye başlattık, anneler ağlamasın, akan kan dursun, her inançtan insanıyla kardeş olsun dedik. Tuzağa düşmediğiniz için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Bunlar Kürt düşmanı, insanlık düşmanı, coğrafyamızın düşmanı. Bunlar 1940'larda Türkiye'nin başına bir kabus gibi çöken tek parti CHP zihniyetinin günümüzdeki versiyonudur. Tüm büyük günahların anası olan CHP ile yol yürümek de ancak bunlara yakışırdı. CHP, HDP, İYİ Parti beraber yürüyorlar mı? Al birini vur öbürüne. Birbirinden farkları yok. HDP'nin CHP'ye verdiği desteğin nedeni ideolojik akrabalıktır.

Çözüm sürecini biz başlattık. Çözüm sürecini sonlandıran biz olmadık. Bunların art niyetleri, gizli gündemleri sonlandırdı. Bunları gördüğünüz her yerde yakalarına yapışın, çözüm sürecini bitirmek için kim talimat verdi sorun

Erdoğan'dan cuma namazı sonrası gazetecilere açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da cuma namazının sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Aşılama çaışmalarının devam ettiğini belirten Erdoğan, "Diyarbakır'da aşılamadaki isteksizliği de gidereceğiz. Vatandaşlarımızı aşı olma noktasında aynen batı illerinde nasıl oluyorsa, Diyarbakır'da da aşının süratle aşılanmanın olacağına inanıyorum. Aşıyı ne kadar teşvik edersek buralarda da Kovid olayı daha da azalacaktır" dedi.

Erdoğan ayrıca, "Bütün bunlarla beraber en yakın zamanda Uğur bey ve eşi misafirlerimiz olacaklar. Biontech'te çok daha seri adım atacağız. Biontech'ten gelen bir miktar aşı var. Sinovac'tan bir miktar aşı geldi, geliyor" diye konuştu.

Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağıyla ilgili de gelen bir soruyu yanıtlayan Erdoğan, "Onunla ilgili arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Tatil süreci 10 gün kadar dolaşıyor. Bunu millete seslenişte halkıma duyuracağım" ifadelerini kullandı.

Afganistan'daki havalimanının Türk gücü tarafından korunma teklifiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan şunları kaydetti:

Dün Savunma Bakanımız ABD Savunma Bakanıyla da görüşmesini yaptı. Bu konuyla ilgili olarak da biz şu anda Amerika'yla NATO'yla görüşmeleri yapmak suretiyle Türkiye'nin görev alanı ne olacak? Burada neleri kabulleniyoruz, neleri kabullenmiyoruz? Bunların kararlarını aldık. Ve NATO müzakerelerimde sayın Biden ile konuştuk. Ve en ideal şekilde Afganistan'da bu adımı inşallah atmış olacağız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU