Öztrak’tan Erdoğan’a “tank palet” yanıtı: “Sattınız” demedik, peşkeş çektiniz peşkeş

Faik Öztrak, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tank Palet fabrikasında yaptığı açıklamalara tepki gösterdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konuşmasına Sivas Katalimını anarak başlayan Öztrak, “Bazı acılar vardır, insanın boğazında düğümlenir. Yürekleri yakar, kavurur. Madımak da böyle bir acıdır. Madımak’ta 35 insanımızın yakılarak katledilmesinin üzerinden 28 yıl geçti. Adalet, bu yangını söndüremedi. Yüreklerimiz kavrulmaya devam ediyor. Madımak’ta kaybettiğimiz 35 canımızı bir kez daha rahmetle anıyoruz” dedi.

“Tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer kürkçü dükkanıdır”

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Sakarya Arifiye’de bulunan Tank Palet Fabrikası’nı ziyaret ettiğini belirten Faik Öztrak, “Tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer kürkçü dükkanıymış.  Bugün de Erdoğan tank palet fabrikasındaydı” dedi.

Erdoğan’ın burada yaptığı konuşmada, muhalefetin Tank Palet Fabrikası’nın satıldığını dile getirdiğini belirten Öztrak, “Çıktı, “Tankı paleti sattılar diyen yalan söylüyor” dedi. Ne satması? Biz satmaktan hiç bahsetmedik. Biz “peşkeş çektiniz” dedik, peşkeş” diye konuştu.

“Bu topraklar daha önce majestelerinin zırhlılarına sığınanları görmüştü”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kanal İstanbul temel atma töreninde söylediği “O paraları sizden söke söke alırlar” sözlerine de yanıt veren CHP Sözcüsü şöyle konuştu:

“Artık iktidardan gideceklerini anladılar. Erdoğan, geçilmeyen köprü ve otoyolların, uçulmayan havalimanlarının, Talan İstanbul’a verilecek garantilerin tahkimde “söke söke” alınacağını söylüyor. Tahkim işini de Londra’daki majestelerinin mahkemelerine emanet ediyor. “Milletin hakkını yedirmeyiz” diyen bizleri majestelerinin mahkemeleriyle tehdit ediyor. Bu topraklar daha önce majestelerinin zırhlılarına sığınanları görmüştü. Şimdi de majestelerinin mahkemelerine sığınanları görüyor” 

“Şu Sarayın büyüsünden bir kurtulun”

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin dolarla, euroyla verilen garantilerin yasal güvenceye kavuşturtulmasını teklif ettiğini hatırlatan Öztrak, “Sayın Bahçeli şu Sarayın büyüsünden bir kurtulun. Kapitülasyonlar Lozan’da yırtılıp atıldı. Bu devletin kurucu babaları siyasi bağımsızlığımız kadar, iktisadi bağımsızlığımızın üzerine de titredi. Biz buradan bir kez daha ilan ediyoruz. Bizim iktidarımızda Talan İstanbul’a tek kuruş çalışmayacak. Milletten söke söke alınanları da söke söke geri alacağız. Hepsini milletimize geri vereceğiz” dedi.

Egemen Bağış tepkisi

Eski Bakan ve Prag Büyükelçisi Egemen Bağış’ın sosyal medyada paylaşılan fotoğrafı üzerinden iktidarı eleştiren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Erdoğan yönetimlerinde cumadan cumaya milletin dini duygularıyla alay edeni, özel uçaklarda binlerce dolarlık şampanya yuvarlayan, rüşvetten aklanmamış bakanlar bu ülkenin şanını, şerefini ve haysiyetini temsil eden büyükelçilik makamına getirilmiştir” dedi.

“Ahlakını yitirmiş bir yönetim özsaygısını yitirir. Her türlü rezilliği, pespayeliği kanıksar. Ve her şeyi kendine hak görür” diyen Öztrak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir yanda FETÖ Borsalarında çökülen oteller, marinalar, uçaklar, fabrikalar, uyuşturucu rotaları, aklanan kara paralar. Ve tüm bu kirli ilişkilerle, birkaç yılda ortaya çıkan türedi zenginler. Diğer yanda sayısı 18 milyona dayanan yoksullar.

Bir yanda evlatlarını doyuramadığı soğuk kış günlerinde ısıtamadığı için canına kıyan analar, diğer yanda Bodrum’dan İstanbul’a kuaföre özel uçakla gidenler.

Bir yanda çocuğuna okul pantolonu alamadığı için intihar eden babalar, diğer yanda 40 yaşında milyonlarca dolarla oynayan yandaş tosuncuklar.

Bugün Türkiye, oligarkların ekonomisi Rusya’dan sonra servet dağılımındaki adaletsizliğin en yüksek olduğu ülkeyse, sebebi devletin çökertilen ahlak direğinde aranmalıdır. Bugün bu ülkede 10 milyon işsiz varken milletin evlatları tek bir iş bile bulamazken, sarayın yanaşmaları, beslemeleri, üç-beş ayrı yerden, üç-beş ballı maaş alıyorsa sebebi yine devlet yönetiminin çökertilen ahlak direğinde aranmalıdır”

 "Millet, önüne gelecek sandık için gün sayıyor"

Açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Öztrak, bir soru üzerine, "Bugün basında gördüğümüz Türkiye Denizcilik İşletmelerine ait olan ve özelleştirilen 11 limanın yönetimine AK Parti'li eski vekillerin, il ve ilçe yöneticilerinin, hatta aday adaylarının, Cumhurbaşkanlığı bürokratlarının doldurulması ibretlik. Bu milletin vicdanını sızlatıyor. Millet, bunların her yaptığını görüyor, notlarını veriyor, tasdiknamelerini vermek için de önüne gelecek sandık için gün sayıyor" ifadelerini kullandı.

İBB'ye kurban bağışı yetkisi

İçişleri Bakanı Soylu'nun, gazetecilerin İstanbul Vakfının Kurban Bayramı Yardım Toplama Kampanyasına izin talebiyle ilgili sorusuna "Dünyadaki bütün kötülüklerin sahibi benim." yanıtını verdiğinin hatırlatılması üzerine Öztrak, CHP'li belediyelerin ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için gerekenleri yaptığını bildirdi.

Faik Öztrak, tepkiler üzerine talebe izin verildiğini belirterek, "'Ben dünyanın en kötü adamıyım, değil mi?' diyerek basın mensupları önünde vicdan yapıyor. Siz niye yasaklıyorsunuz kurban bağışlarını? Bunu bir açıklayın. Yanıt vermek yerine mızıkçılık yapıp mağdura yatıyorsunuz. Bu yanıt, yaptıklarının ve söylediklerinin hesabını veremeyen bir yöneticinin ruh halini yansıtmaktan başka bir işe yaramıyor" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU