Cumhurbaşkanı Erdoğan, tank palet fabrikasında: Katar buranın finansal ortağıdır, burası devletin malıdır

Tank palet fabrikasını ziyaret eden Erdoğan, "Her kim bu fabrikanın satıldığını, hele hele yabancılara satıldığını iddia ediyorsa bilin ki yalan söylüyordur" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'daki tank palet fabrikasını ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Muhalefetin tank palet fabrikasının bir kısım hisselerinin Katarlı bir firmaya devredilmesiyle eleştirilerine cevap veren Erdoğan, "Fabrikamızın mülkiyeti Hazinemizin, tahsisi Milli Savunma Bakanlığı'na aittir. Tapusu devlettedir, öyle de kalacaktır. Fabrikamızın işletmesini yürüten Türk firmasıdır. Hiçbir çalışanımız hak kaybına uğramamıştır. Üretim TSK'mızın ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda askerlerimizin kontrolünde devam etmektedir. Yabancı ortak sadece finansal ortaktır. Yüzde 49'uyla. Yüzde 51 Türk ortaklara aittir" dedi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da tepki gösteren Erdoğan, "Her kim bu fabrikanın satıldığını, hele hele yabancılara satıldığını iddia ediyorsa bilin ki yalan söylüyordur. Bay Kemal işi gücü akşam yalan sabah yalan" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

Neymiş, Katarlı öğrenciler Türkiye'de sınavsız tıp okuyacakmış. Yok böyle bir şey. Eğer iddianı ispat edemezsen namertsin. Yok böyle bir şey. Sen gençlerimize hakaret ediyorsun, saygısızlık yapıyorsun. Bu itham üzerinde ülkemize her kim ülkemize ve ordumuza iftira atıyorsa devlet ve millet düşmanıdır. Bunlarda yalan söylemek ve iftira atma konusunda Allah korkusu olmadığı gibi yargı kararlarına saygı da yoktur. Aynı yalanları sürekli tekrarlayıp duruyorlar. Milletimiz 2023 seçimlerinde bunları bir kez daha sandığa gömerek cevabını verecektir. Siyaset dürüstlük ister, dürüst olacaksın ama dürüstlük bunların semtine uğramamış.

"Altay tankımızın üretimini de burada yapmayı planlıyoruz"

Fabrikada Altay tankının da üretileceğini söyleyen Erdoğan, "Altay tankımızın üretimini de burada yapmayı planlıyoruz. Sordum, 'ne zaman bitiriyoruz' dedim, 'en kısa zaman' diyorlar. En kısa ne zaman bunu söyleyin. 2023 başında bunu yetiştirmeye var mısınız? Bütün ekibi sıkıştıracağız ve hedef Altay'ı 2023'ün başında orduya teslim törenini yapacağız. Her ne kadar burası palet fabrikasıysa da tankı da üreteceğiz" dedi.

"Bunlar kimin kim olduğunu hala öğrenememişler"

20 Temmuz'da KKTC'ye gideceğini ifade eden Erdoğan, Avrupa Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen ile görüşmesinde de bahsetti.

Erdoğan şunları kaydetti:

Geçen günü Avrupa Komisyon Başkanı ile konuşuyoruz. 'Duydum ki Kıbrıs'a gidecekmişsiniz' dedi. Dedim gideceğim. "E orada sert mesajlar vermezseniz" dediler. Bunlar kimin kim olduğunu hala öğrenememişler. Ben bu milletin bir evladıyım. Sen Erdoğan'ın ne zamandan beri talimatla konuşma yaptığını gördün. Biz hakkımız neyse hakkımızı söke söke alırız ve alacağız. Kıbrıs'taki bütün o denizlerde oralardaki petrol arama işlemlerimizi yürüteceğiz. Şu anda sondaj yapıyor muyuz? Yapıyoruz. doğal gazın sinyalleri geliyor. Hedef bir an önce oradan doğal gazı çıkarmak. Sonra benim milletim çok rahatlayacak. Çok daha ucuza doğal gazı kullanma fırsatını yakalayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu açılış töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan tank palet fabrikası ziyareti sonrası, Sakarya'da toplu açılış törenine katılarak açıklamalarda bulundu.

AK Parti olarak Türkiye'yi bir marka haline getirdiklerini söyleyen Erdoğan, "İsteseler de istemeseler de Türkiye'yi güvence altına alan adımları atacak, hedeflerine ulaşacaktır" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde de bulunan Erdoğan, "Bay Kemal senin gücün bunu engellemeye yetmez. Yanındakilerin gücü de yetmez. İşte millet Bay Kemal siz ise illetsiniz. Cumhur İttifakı bütün gücüyle yoluna devam ediyor. Ülkemizi ve şehirlerimizi bu hedefe yaklaştırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Yatırım bedeli 2 milyar 600 milyon lirayı bulan 157 kalem eser ve hizmetin toplu açılışını yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Kimsenin kökenine, inancına bakmadan 84 milyonun tamamını layık oldukları hizmete ulaştırmak için çalışıyoruz" diyen Erdoğan, "Sıkıntılarımız tabii var ama bu ülkede o sıkıntıları çözebilecek azme biz sahibiz" dedi.

"Avrupa'nın en gelişmiş ülkeleri bile bu aşıları ücretle yapıyor"

Kovid-19 aşılama çalışmalarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Gelişmiş ülkeler bile salgının yol açtığı sorunlar karşısında çaresiz kalırken, biz Türkiye'yi sağlıktan gıda ve kamu güvenliğine kadar her alanda en ileriye taşıdık" diye konuştu.

Avrupa'nın en gelişmiş ülkelerinin koronavirüs aşılarını ücretle yaptığını savunan Erdoğan, "50 sterlin, 100 avro... Bu şekilde para alarak yapıyorlar. Biz aşılarda halkımızdan bir kuruş aldık mı? Bize nasihat ettiler böyle olmaz belli bedel alın" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

Biz kim için varız. Halkımız için varız. Tüm vergiler neden alınıyor? Halkımız için... Hatırlarsanız şehir hastanelerinin yatırım ve işletmesinin önüne geçmek için her yola başvurmuşlardı. Neden yapıyorlar dediler, biz de halkımız daha huzurlu hizmet alsın diye dedik. 

Biz ülkemizi diplomaside saygın konuma yükseltiriz. Gittikleri her yerde ülkemizi şikayet ederler. İşte Kanal İstanbul tartışmalarını takip ediyorsunuz. Bu tartışmalar kazandırılan her projede yaşanmıştır. Aklınıza gelecek her yatırımın karşısına ilk defa CHP çıkmıştır. Bugün Türkiye'nin sahip olduğu eserlerin milletimizin hayatını kolaylaştıran hizmetlerin tamamı bu zihniyete rağmen tamamlanmıştır. 2023 hedeflerine bunlara rağmen ulaştıracağız. Büyük ve güçlü Türkiye'yi bunlara rağmen inşa edeceğiz. Karşımızda bu ülke için tek bir dikili ağacı olmayan bir zihniyet var. Kim bu CHP. Elindeki 3-5 belediyenin bile hakkını vermekten aciz bu zihniyetin avara kasnak gibi tekrarladığı yalanlara milletimizin karnı toktur.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU