Serbest bırakılan Bill Cosby'nin sözcüsünden tepki çeken açıklama: "Kadınlar için güzel bir gün"

Andrew Wyatt, Cosby'nin "ulusal hazine" olduğunu iddia etti

Bill Cosby 83 yaşında (AP)

Bill Cosby'nin sözcüsü, ABD'li komedyen ve oyuncunun serbest bırakılması hakkında konuştu. Andrew Wyatt, "Kadınlar için güzel bir gün" dedi.

Sözcünün bu açıklaması sosyal medyada tepki çekti.

Ünlü komedyen 2004'te evinde Andrea Constand adlı bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle 2018'te suçlu bulunmuş ve üç yıldan 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan ABD'de 60'tan fazla kadın daha Cosby'nin cinsel saldırısına uğradığını öne sürmüştü. Ancak Cosby sadece Constand vakasından yargılanmıştı.

Pensilvanya Yüksek Mahkemesi ise dün, savcılığın "süreç ihlali" yaptığına hükmederek cezayı bozdu. Yargıçlar, Cosby'nin önceki bir savcıyla Constand davasıyla ilgili yaptığı anlaşmanın suçlanmasını engellediğini bildirdi.

İki yılı aşkın bir süre hapis yatan Cosby, karardan saatler sonra serbest bırakıldı.

Bunun ardından New York Post'a yaptığı açıklamada komedyenin sözcüsü Wyatt, kararın sadece Cosby'yle değil, aynı zamanda bütün Amerikalılarla ilgili olduğunu söyledi. Sözcü, kararın adaletin tecil edeceğini gösterdiğini öne sürdü ve "Bu yüzden güzel bir gün" dedi. Wyatt ayrıca şu iddiada bulundu:

Kadınlar için de güzel bir gün. Milyonlarca destekçi ve milyonlarca kadın bize ulaşarak 'Bu kadınların bu iddiaları uydurduğunu biliyoruz. Bunların doğru olmadığını biliyoruz' dedi.

Cosby'nin "ulusal hazine" olduğunu iddia eden sözcü, ona artık "tecavüzcü" denemeyeceğini söyledi.

Twitter hesabından konuyla ilgili habere cevap eren ABD'li oyuncu Barbara Crampton, "iğrenç" dedi.

 

 

@TacoCat1989 adlı bir kullanıcı, "Benimle dalga mı geçiyorsun?" yazdı.

 

 

Bir başkası da "Bu beni çok rahatsız etti" yorumunu yaptı.

 

Bununla birlikte Constand ve avukatları, mahkemenin kararının kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi. Yapılan açıklamada, bu tür bir kararın diğer cinsel saldırı mağdurlarını korkutup hukuki işlem başlatmaktan caydırabileceği dile getirildi.

ABD’li oyuncu ve yazar Amber Tamblyn de Cosby’nin serbest bırakılmasını eleştirdi.

 

 

Haberi duyduğunda öfkeye kapıldığını söyleyen Tamblyn, "Bu adamın uyuşturup baygın haldeyken tecavüz ettiği kadınları bizzat tanıyorum. Mahkemeye ve karara yazıklar olsun" dedi.

 

Independent Türkçe, New York Post, ABC News, BBC Türkçe, People

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU