Dişleri çekilip pençeleri sökülen aslan kurtarıldı

Kamboçya Çevre Bakanlığı Sözcüsü Neth Pheaktra, "Yabani canlıları evcil hayvan olarak yetiştirmeye kimsenin hakkı yok" dedi

Aslanların nesli tükenme tehlikesi altında (AFP)

Güneydoğu Asya ülkesi Kamboçya'nın başkenti Punom Pen'de yetkililer, nisan ayında TikTok videolarında gördükleri ve evde yetiştirildiğini tespit ettikleri aslanı kurtardı.

Çevre Bakanlığı sözcüsü Neth Pheaktra pazar günü yaptığı açıklamada 18 aylık erkek aslanın, Çinli sahibi tarafından yurtdışından getirildiğini kaydetti. Aslana ait pek çok video ülkede büyük ilgi görmüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Kamboçyalı yetkililer bu aslanı TikTok'ta nisan ayının sonlarında gördüğümüzden beri arıyor" diyen Pheaktra sözlerini şöyle sürdürdü:

Yabani canlıları evcil hayvan olarak yetiştirmeye kimsenin hakkı yok.

Yetkililere kurtarma operasyonunda destek veren Wildlife Alliance adlı sivil toplum kuruluşundan görevliler, evlerin yabani hayvanlar için uygun olmadığını söyledi. Aslanın köpek dişlerinin çekildiği ve pençelerinin söküldüğü açıklandı.

Wildlife Alliance bu durumun, hayvanın yaşam kalitesini önemli derecede azalttığını bildirdi.

Yetkililer, 70 kilo ağırlığındaki talihsiz aslanın Punom Tamao Yaban Hayatı Kurtarma Merkezi'ne götürüldüğünü ve konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildirdi. Çinli adam hakkında yasal bir işlem yapılıp yapılmadığı konusunda bir bilgi verilmedi.

 

 

Sosyal medyada cumartesi günü aslanın havadan görüntülendiği bir fotoğraf paylaşılmıştı. Yetkililerin bu fotoğrafın ardından harekete geçtiği düşünülüyor.

 

Independent Türkçe, AFP, The Verge

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU