Erdoğan'ın "söke söke o parayı alırlar" sözleri sonrası CHP'li Öztrak: Bu hovardalığı yapanların sülalesinden parayı söke söke alırız

Öztrak açıklamalarında, "Biz tahkimi bilen insanlarız. Bize tahkim sökmez. Tahkimde davaları kazanırız" dedi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Adana Büyükşehir Belediyesinin park ve kreş temel atma törenlerine katıldı.

Törende konuşan Öztrak,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kanal İstanbul ile ilgili "O parayı sizden uluslararası tahkim yoluyla söke söke alırlar" sözleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İktidara geldikleri takdirde Kanal İstanbul'a yatırım yapan firmalara para ödemeyeceklerini vurgulayan Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerle CHP ve Millet İttifakı'nın iktidara geldiğini kabul ettiğini savundu.

Öztrak şunları kaydetti:

Bu parayı bizden söke söke alırlamış. Nerede kaldı yerlilik ve millilik? Nerede alacaklar? Nerede tahkim? Londra'da, Türk mahkemelerinde değil. Dolarla euroyla garanti verdiğiniz havuz müteahhit gideceklermiş tahkime, parayı alacaklarmış. Cumhurbaşkanı Erdoğan merak etmesin. Biz tahkimi bilen insanlarız. Bize tahkim sökmez. Tahkimde davaları kazanırız. Velev ki kazanamadık. Bu hovardalığı yapanların yedi göbek sülalesinden parayı söke söke alırız.

Ne olmuştu?

Kılıçdaroğlu, bir konuşmasında Kanal İstanbul'a yatırım yapan şirket ve bankalara, iktidara geldikleri takdirde ödeme yapmayacaklarını belirterek, "Hiç kimse Kanal İstanbul ihalesine girmesin. Ama illa gireceklerse o zaman biz onlarla ilişkiyi keseriz. Kanal İstanbul Projesi'nde bulunan şirketlerin paralarını asla ödemeyeceğiz. Türkiye’de yatırım yapmalarının önünü keseceğiz" demişti.

Erdoğan bugün, Kanal İstanbul projesi kapsamında yapılacak olan 6 farklı köprüden biri olan Sazlıdere Köprüsü'nün temel atma töreninde Kılıçdaroğlu bu sözlerini eleştirerek,"O parayı sizden uluslararası tahkim yoluyla söke söke alırlar" ifadesini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU