Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a "O parayı söke söke alırlar" yanıtı: İktidarı kaybedeceğini biliyorsun

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kanal İstanbul ile ilgili sözlerini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Bize sökmez Erdoğan. Ben haram yemedim, gemilerim yok, suç örgütleri beni tanımaz, rehin alamaz. Ben benim, sen de sen" dedi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kanal İstanbul ile ilgili "O parayı sizden söke söke alırlar" sözlerine yanıt verdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Erdoğan sonunda neden seçimden kaçtığını söylemişsin, iktidarı kaybedeceğini biliyorsun. Yabancılara da “Türkiye’den paranızı söke söke alırsınız” demişsin. Bize sökmez Erdoğan. Ben haram yemedim, gemilerim yok, suç örgütleri beni tanımaz, rehin alamaz. Ben benim, sen de sen" dedi.

Ne olmuştu?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu, bir konuşmasında Kanal İstanbul'a yatırım yapan şirket ve bankalara, iktidara geldikleri takdirde ödeme yapmayacaklarını belirterek, "Hiç kimse Kanal İstanbul ihalesine girmesin. Ama illa gireceklerse o zaman biz onlarla ilişkiyi keseriz. Kanal İstanbul Projesi'nde bulunan şirketlerin paralarını asla ödemeyeceğiz. Türkiye’de yatırım yapmalarının önünü keseceğiz" demişti.

Erdoğan bugün, Kanal İstanbul projesi kapsamında yapılacak olan 6 farklı köprüden biri olan Sazlıdere Köprüsü'nün temel atma töreninde Kılıçdaroğlu bu sözlerini eleştirerek,"O parayı sizden söke söke alırlar" ifadesini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU