Eski NHL oyuncusu, yardımcı antrenör tarafından cinsel saldırıya uğradığı iddiasıyla takıma dava açtı

Dava dilekçesinde, saldırının 2010 Stanley Kupası finallerinde gerçekleştiği öne sürüldü

ABD'nin Şikago eyaletindeki United Center stadının havadan görünümü. United Center'ı, Chicago Bulls ve Blackhawks kullanıyor (NBA)

Eski bir Chicago Blackhawks oyuncusu, eski bir yardımcı koç tarafından cinsel saldırıya uğradığı iddiasıyla NHL (Ulusal Hokey Ligi; Kuzey Amerika'da buz hokeyinin en üst düzeyde oynandığı organizasyon -ed.n.) takımına karşı dava açtı.

Kimliği açıklanmayan oyuncu, takımın 2010 Stanley Kupası final maçları sırasında eski yardımcı koç Bradley Aldrich'in kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etti.

Mahkeme dosyalarında ismi "John Doe" olarak geçen oyuncu, şimdi emekli olan başka bir yardımcı koça tacizden bahsettiğinde, takımın hiçbir işlem gerçekleştirmediğini söyledi.

2013'te Michigan'da bir öğrenciye karşı 4'üncü dereceden suç teşkil eden cinsel suiistimalden hüküm giyen Bradley Aldrich, bu eyalette sabıkalı cinsel suçlu konumunda.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eski NHL oyuncusunun avukatı Susan Loggans, takımın hiçbir müdahalede bulunmamasının Aldrich'in yaptıklarına devam ederek söz konusu öğrenciyi taciz etmesine yol açtığını söylüyor.

Loggans, WBEZ radyo istasyonuna yaptığı açıklamada, "Bu adamın tüm hayatı mahvoldu" dedi.

Profesyonel sporcular, rekabetçi kalabilmek için her zaman en iyi kondisyonda olmak zorunda fakat böyle şeyler gerçekten zayıflatıcı oluyor.

Mayısta Cook County Gezici Mahkemesi'nde açılan davada, 150 bin doların (yaklaşık 1,5 milyon TL) üzerinde tazminat talep edilirken, başka bir Blackhawks oyuncusunun da tacize uğradığı öne sürüldü.

Dava dilekçesinde, o dönem takımın video koçu olan Aldrich'in "porno açıp" rızası olmaksızın oyuncunun "önünde mastürbasyon yaptığı" iddia edildi.

Mahkeme dosyalarında ayrıca, kendisiyle "cinsel ilişkiye girmemesi" halinde oyuncuyu "fiziksel, mali ve duygusal" zarar vermekle tehdit ettiği belirtildi.

Kanada spor kanalı TSN'de, iki Blackhawks oyuncusunun Mayıs 2010'da o dönemin yetenek koçu Paul Vincent'a Aldrich'in davranışlarından bahsettiği bildirildi.

Vincent, TSN'e yaptığı açıklamada şikayetler hakkında takım yöneticilerine haber verdiğini ve Şikago polisine şikayette bulunmalarını söylediğini ancak takımın bunu reddettiğini söyledi.

Eski koç, "Üzerimden bir yükün kalktığını hissediyorum" dedi.

Mahkemede çıkıp ne yaşandığını anlatacağım. Takımın bunu örtbas etmek için ne yaptığını biliyorum; öne çıkmak yapılacak en doğru şeydi.

Aldrich'in avukatı, WBEZ'ye yaptığı açıklamada, müvekkilinin davada yer alan hakkındaki suçlamaları reddettiğini söyledi.

The Independent, yorum almak için Chicago Blackhawks'la irtibata geçti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU