AK Parti Sözcüsü Çelik: Cumhurbaşkanımız toplantıda, vatandaşlarla daha yoğun bir arada olunması gerektiğini söyledi

Çelik, milletvekilleri, belediye başkanları ve parti mensuplarıyla yapılan bu toplantı serilerinin devam edeceğini belirtti

Fotoğraf: AA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekilleriyle yaptığı toplantıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çelik, Erdoğan'ın, partisinin bazı milletvekilleriyle bir araya geldiği toplantının ardından genel merkez binası önünde açıklamalarda bulundu.

Çelik, belediye başkanları, Teşkilat Başkanlığı ve milletvekilleriyle 3 boyutta yürüyen seri toplantılara Bakanlıkların da dahil edilmesiyle dördüncü boyut eklendiğini, toplantılarda geçmiş dönemdeki bütün parti siyasetlerinin, hükümet siyasetlerinin, iç ve dış siyasetin, ekonomi ve sosyal politika ile diğer alanlardaki gelişmelerin kapsamlı şekilde değerlendirildiğini bildirdi.

Çelik şunları kaydetti:

Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Genel Başkanımızın milletvekillerimize ve teşkilatlarımıza söylediği, yapmamız gereken işin öncelikli olarak vatandaşımızla daha yoğun ve sahada bir arada olunması gerektiğidir. Salgın koşullarının araya koyduğu mesafeler var, birtakım önlemlerin oluşturduğu mesafeler var. Normalleşme dönemi ile birlikte yine tabii tedbirlere uyarak teşkilatlarımızın ve milletvekillerimizin AK Parti siyasetinin bir gereği olarak geçmişte yaptıkları gibi yaz aylarında vatandaşlarımızla çeşitli bağlamlarda bir araya gelecekleri yoğun bir çalışma dönemi söz konusu olacak.

"Bu toplantılar serisi devam edecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantıdaki konuşmasında hem teşkilatlara hem milletvekillerine tavsiyelerinin yanı sıra salgınla mücadele konusunda Türkiye'nin pozitif ayrışan yönleriyle ilgili değerlendirme yaptığını anlatan Çelik, şunları kaydetti:

Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızın milletvekillerimize yaptığı önemli vurgulardan biri, yeni anayasa yapma sürecine kuvvetli bir şekilde sahip çıkılması gerekliliği ile ilgilidir. Türkiye'de sürekli olarak bir sivil anayasa arayışı vardır, Cumhurbaşkanımız bunun gerçekleşmemiş olmasının kabul edilemeyeceği, Türkiye'nin muhakkak surette sivil anayasaya kavuşması gerektiği, hem AK Parti'nin hem Cumhur İttifakı'nın güçlü bir şekilde buna sahip çıktığı ve bu dönemde siyasette görev yapan herkesin gelecek nesillere bir borç olarak yeni anayasa meselesini hayata geçirmesi gerektiği şeklinde değerlendirmeleri oldu. 

Çelil ayrıca, "Bu toplantılar serisi devam edecek. Cumhurbaşkanımız haftaya yine milletvekillerimizle bir araya gelecek" dedi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU