Karamollaoğlu: Şahıslar mı masumiyete karar verecek, mahkemeler mi?

SP lideri Karamollaoğlu, "Birileri çıkıp 'Ben buradan aldığım destekle masum olduğuna inandığım insanları kurtarmak için bunu yaptım' diyor ve itibar görüyor. Bu nasıl mantık?" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu haftalık basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında Mısır'da hapisteki Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci ile Müslüman Kardeşler (İhvan) liderlerinden Safvet Hicazi'nin de aralarında bulunduğu 12 kişi hakkında verilen idam cezası verilmesine değinen Karamollaoğlu, "Mısır’da gündeme gelen idam cezalarını endişeyle karşılaşıyoruz. Mısır yönetimini ve ilgili makamları bu konuda itina göstermeye davet ediyorum" diye konuştu.

Makina Kimya Endüstrisi Kurumu'nun tarihi bir kurum olduğunu hatırlatan SP lideri kurumun şirketleşmesi konunda , "Özelleştirmenin bir adımının atıldığını görüyoruz. Buradaki bu tavır daha fazla dikkate alınmalı" dedi.

"Afganistan’da yaşanan iç çatışmalarda yer almamalıyız"

ABD'nin çekilmesinin ardından Türkiye'nin Afganistan'da üstleneceği role ilişkin de kaygılarını dile getiren Karamollaoğlu şunları kaydetti:

ABD, Afganistan’dan çekilirken yerine bizi davet ediyor. 40 kere düşünmemiz lazım. Biz bir ülkenin iç çatışmasında taraf olursak çok ciddi sıkıntılarla karşılaşırız. Ne olursa olsun iktidar Afganistan konusundaki kararını yeniden gözden geçirmelidir. Dost ve kardeş ülke Afganistan’da yaşanan iç çatışmalarda yer almamalıyız.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Çözüm yolları sadece bazı kesimler için aranıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yeni moda başladı; 30 yaşından önce kimse evlenmiyor" ifadelerini anımsatan Karamollaoğlu, "Acaba gençler evlenmiyor mu, evlenemiyor mu?" diye sordu. 

SP lideri şöyle devam etti:

Gençler çalışamıyorsa, kredilerini ödeyemiyorlarsa ve ailelerine muhtaçlarsa nasıl evlenecekler? Borçla hayata başlayan işsiz iki insan nasıl geçimlerini sağlayacak

Ekonomik problemler için çözüm aranması gerektiğini kaydeden Karamollaoğlu bazı bürokratların birden fazla maaş almasını da eleştirerek, "Ancak bugün çözüm yolları sadece bazı kesimler için aranıyor; 3-5 yerden hatta 11 yerden ayrı maaş alanlar var" dedi.

30 Nisan itibariyle merkezi yönetim borç stokunun 1.949,5 milyar TL’den Mayıs sonunda 2.001,4 milyar TL'ye yükseldiğini kaydeden SP lideri şu ifadelerle devam etti:

Bu manzaranın süratle düzeltilmesi gerekir. Biz ülkemizde huzurlu bir hayatı sağlayamazsak, adaleti  ve güveni sağlayamazsak dışarıdan kimse Türkiye’de yatırım yapmaz. Siz insanlara ihtiyaçlarını karşılayacak kadar ücret öderseniz, insanlar esnaftan ihtiyaçlarını karşılar. Esnaf, üreticiden mal talep eder. Üretici yeni yatırım yapar istihdam sağlar ve böylelikle ülke kalkınır. İki kere iki dört eder. Bu, bu kadar basit. Israrla söylüyoruz; ne yeni havaalanlarına, ne yeni yollara ne de yeni kanallara ihtiyacımız var. Bizim ihtiyacımız üretime yönelik yatırımlaradır.

Saadet Partisi tarafından bu akşam İşçi Kongresi düznleneceğini hatırlatan Karamollaoğlu, "Bu toplantıda işçilerimizin sıkıntısını kendilerinden dinleyeceğiz" dedi.

Erdoğan'ın "ihale" açıklamasını hatırlattı

Konuşmasında isim vermden Süleyman Özışık'ın "Binlerce kişinin dosyasını Süleyman Soylu’ya götürdüm, görevlerine iade edildiler" ifadelerine de değinen SP lideri, "Birileri çıkıp 'Ben buradan aldığım destekle masum olduğuna inandığım insanları kurtarmak için bunu yaptım' diyor ve itibar görüyor. Bu nasıl mantık? Şahıslar mı masumiyete karar verecek yoksa mahkemeler mi?" diye sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belediye başkanlarına yönelik "İhaleleri şeffaf şekilde gerçekleştirin, hatta canlı yayınlayın" açıklamasına da değinen Karamollaoğlu, "Aynısının merkezi hükümet tarafından da yapılması gerekir' düşüncesi insanlarda uyanıyor" diye konuştu.

"Parti kapatmak yanlışları düzeltmez"

Karamollaoğlu, HDP'nin kapatılması istemli davaya ilişkin, "Parti kapatmak yanlışları düzeltmez. Mademki bir dava açıldı, bu konuda Anayasa Mahkemesinin kararını beklemeye ihtiyaç var diye düşünüyorum. Ümit ediyorum ki Anayasa Mahkemesi bu konuda adil ve bitaraf davranır. Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanı'nın da benzer bir kanaati taşıdığını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Saadet Partisinin kongreye gideceği iddiasının doğru olmadığını belirten Karamollaoğlu, parti içi meseleleri kamuoyu önünde tartışmayı doğru bulmadıklarını kaydetti.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU