Emma ve The Queen's Gambit'in yıldızı Anya Taylor-Joy az daha oyunculuğu bırakıyormuş

Aktris, insanları "hayal kırıklığına uğratacağını" düşünüyormuş

Birleşik Krallık, ABD ve Arjantin üçlü vatandaşlığını elinde tutan Anya Taylor-Joy geçen yıl büyük çıkış yakaladı (AP)

Anya Taylor-Joy, The Queen's Gambit ve Emma'da çıkış yaptığı rollerin hemen öncesinde oyunculuğu bırakmak üzere olmasının nedenini açıkladı

The Hollywood Reporter'la yakın zamanla gerçekleştirdiği bir söyleşide oyuncuya kariyerinin bu dönemi soruldu.

Bugün 25 yaşında olan Taylor-Joy, bir dizi rolü kaptıktan ve "tüm enerjisini kendi kimliğinin aksine başka kişileri ayrıntılarıyla anlatmaya ayırdıktan" sonra şüphe duymaya başladığını anlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ünlü oyuncu, "Bu nedenle Jane Austen'ın Emma'sını iş olarak alınca bu beni gerçekten paniğe düşürdü. Çünkü baştan itibaren güzel olması gereken bir roldü ve ben bunu daha önce yapmamıştım. Yaratıkları, aykırı tipleri, bu tür şeyleri oynuyordum" dedi.

Bir nedenden dolayı sanırım bu, bir tür çocukluk travmasını tetiklendi ve 'yapamayacağım' dedim. İmkanı yok, insanları gerçekten hayal kırıklığına uğratacağım.

Aktris neticede Emma, Dün Gece Soho'da (Last Night in Soho) ve The Queen's Gambit'teki rolleri için neredeyse tüm yıl boyunca çalıştığını söyledi.

Tüm yıl boyunca, toplamda bir hafta izin yaptım. Delice bir şeydi ve çoktan 'Ah, bunu yapabilir miyim bilmiyorum' dediğim duygusal bir sürece giriyordum" dedi. Ama beni en çok değiştiren o yıl oldu. İşime yeniden aşık oldum.

Taylor-Joy, o dönemde gerçekten oyunculuğu bırakmayı düşünüp düşünmediği sorulduğunda, "Şimdi kulağa çılgınca geliyor biliyorum ama evet, düşündüm" cevabını verdi.

Anna Taylor-Joy bu yıl şubatta The Queen's Gambit'teki performansıyla Mini Diziler veya Televizyon Filmi dalında Altın Küre En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. Ayrıca Emma'daki rolüyle Komedi veya Müzikal Film kategorisinde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'ne aday gösterildi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU