Trump, kendisiyle dalga geçildiği için Saturday Night Live'a soruşturma açılmasını istemiş

Eski başkanın yardımcılarına Adalet Bakanlığı veya Federal İletişim Kurulu'nun skeç komedi programını cezalandırıp cezalandıramayacağını sorduğu bildirildi

Alec Baldwin, Donald Trump rolünde (NBC)

Donald Trump'ın Alec Baldwin'in Saturday Night Live'daki (SNL) turuncu tenli, gevşek çeneli Trump tasvirinden nefret ettiği bir sır değil. Fakat yeni bir haberde Baldwin'i durdurmak için başkanlık yetkilerini gerçekten de kullanmaya çalıştığı aktarıldı.

The Daily Beast'e göre Trump, 2019'da Beyaz Saray'daki yardımcılarına ve avukatlarına Adalet Bakanlığı veya Federal İletişim Kurulu'nun (FCC) SNL'i ve kendisiyle alay eden diğer gece yarısı programlarını soruşturup soruşturamayacağını sordu. Danışmanlarının açıkladığı üzere gösterilerin hepsi açıkça hicivliydi, bu da Birinci Ek Madde uyarınca ifade özgürlüğü kapsamında korundukları anlamına geliyordu.

Konuşmalardan haberdar olan, ismi verilmeyen bir kaynak The Daily Beast'e “Dürüst olmak gerekirse endişe verici olmaktan çok sinir bozucuydu” dedi.

Trump ayrıca niyetlerini kamuoyuyla da paylaşmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eski başkan o günlerde şöyle tweet'ler atmıştı:

Saturday Night Live gibi komik olmayan/yeteneksiz programların tüm zamanlarını aynı kişiyi (beni) tekrar tekrar eleştirip 'diğer taraftan' pek bahsetmeden geçirmesi gerçekten inanılmaz.

Federal Seçim Komisyonu ve/veya FCC bunu incelemeli mi? Demokratlarla tabii ki Rusya arasında gizli bir anlaşma olmalı!

The Daily Beast'in haberine göre Trump aynı zamanda gece yarısı komedi programı sunucusu Jimmy Kimmel'ı onunla dalga geçmeye cesaret ettiği için gözüne kestirmişti. Fakat yardımcılarının ona defalarca söylediği gibi, ne SNL ne de Jimmy Kimmel Live! başkanı eleştirdiği için cezalandırılabilirdi.

Trump'ın çevresinde yer alan ve The Daily Beast'e ismini vermeden konuşan bir kişi, Adalet Bakanlığı'nın böyle bir şeyi soruşturmak için doğru kurum bile olmadığını kendisine bildirdiklerini söyledi.

İddialara göre hayal kırıklığına uğrayan Trump bunun üzerine "Bu konuda başka bir şey yapılabilir mi?" diye sordu.

Kaynak, ona araştıracaklarını söylediklerini ve sonra hiç bir şey yapmadıklarını aktardı. The Daily Beast'e göre programlar hakkında hiçbir soruşturma başlatılmadı.

Bu Trump'ın Adalet Bakanlığı'nı kişisel hukuk firması olarak kullanmaya çalıştığı tek sefer değildi. Yeni yayımlanan e-postalar eski başkanın 2020 seçimlerini kaybettikten sonra akıl almaz seçim sahtekarlığı teorilerini soruşturarak sonuçları bozması için bakanlığa defalarca baskı yaptığını ortaya koydu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU