Trump artık başkan olmadığını Biden, Putin'le görüştüğünde fark etmiş

Trump zirvenin "Rusya için iyi bir gün" olduğunu belirterek söylenmişti

Rusta Devlet Başkanı Putin ve ABD Başkanı Biden, önceki gün Cenevre'de bir araya gelmişti (AP)

Bir muhabirin iddiasına göre, Donald Trump başkan olmadığını Joe Biden'ın Vladimir Putin'le görüştüğünü görünce nihayet anladı.

New York Times'tan Maggie Haberman'a göre, Biden'ın İsviçre'de Rus liderle yaptığı zirve nihayet eski başkan için artık iktidarda olmadığını ortaya koydu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haberman CNN'e verdiği demeçte "Bu, Trump'ın etrafındaki kişiler ve eski başkanın kendisi için onun artık başkan olmadığı gerçeğini vurgulayan olay" dedi.

Bu dünya sahnesinde gerçekleşen ve büyük ilgi gören, kendisinin gerçekten keyif aldığı, makamının sembollerinden biri olarak gördüğü, bir iktidar ve güce işaret ettiğini düşündüğü türden bir olaydı… Gerçekten 'Aa, Donald Trump değil başka biri başkan' denilen bir andı.

CNN sunucusu John Berman daha sonra bir dönem başkanlık yapan Trump ve ekibinin zirve konusunda özellikle hassas göründüğünü söyledi.

Berman, "Organizasyonu dün herkese onun her zamankinden daha popüler olduğu, Cumhuriyetçi Parti'nin lideri olduğu belirtilen bir e-posta gönderdi" diye konuştu.

Onun için gerçekten önemli görünüyor.

Zirveden sonra Fox News'a çıkarak etkinlikle ilgili konuşan Trump, "Rusya için güzel bir gün" olduğunu iddia etmişti.

Fox News'de Hannity'ye konuşan Trump, "Biz bir şey alamadık. Çok büyük bir sahneyi Rusya'ya bıraktık ve hiçbir şey alamadık" demişti.

Eski Başkan “İnanılmaz derecede değerli bir şeyden vazgeçtik. Kuzey Akım boru hattını durdurmuştum, o boru hattı durdurulmuştu. Geri verildi ve karşılığında hiçbir şey alınmadı" diye eklemişti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU