Beşiktaş'ta sahibi olduğu mülkte iki çalışanı darp eden Şeker: Bize şantaj yaptılar

Şahin Şeker Dorock XL'nin sahiplerinin 1.7 milyon TL’lik usulsüzlük yaptıklarını, görüntüleri yayınlamamak için 3.5 milyon TL istediklerini iddia etti

Beşiktaş’taki bir konser salonunda biri kadın diğeri erkek iki çalışana şiddet uygulayan Şahin Şeker, darp görüntülerinin sosyal medya aracılığıyla kamuoyuna yansımasının ardından gelen tepkiler üzerine önce gözaltına alındı, ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay, Şahin Şeker'in darp ettiği çalışanlardan biri olan Gaye Akıl'ın güvenlik kamerası görüntülerini sosyal medyadan yayınlanmasıyla kamuoyunun gündemine girdi.

Darp olayının faili Şahin Şeker ise olayın perde arkasında ticari bir husumet ve şantaj yattığı iddiasında. Bu iddialar, darp görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından gözaltına alınan Şeker'in savcılık sorgusunda da gündeme geldi.

Şeker, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki sorgusunda tansiyon ve şeker hastası olduğunu ve bunlardan dolayı öfkelendiğini öne sürdü, şantaj iddialarına ilişkin şunları söyledi:

“Ben mağdurlarla irtibat kurdum. Arayı düzeltme amaçlı bir iletişime girdim ancak benden toplamda 3.5 milyon gibi bir para istiyorlar. Üzgünüm, pişmanım.”

Şeker'in avukatı Ali Cem Alıcı da sorguda olayın üzerinden 40 gün geçtiğini ve o günden bu yana müvekkilinin Gaye Akıl’a karşı hiçbir eyleminin olmadığını söyledi. 

Arada 1.7 milyon TL usulsüzlük ve sahte senet husumeti var

Avukat Alıcı, görüntüleri sosyal medyadan yayınlayan Gaye Akıl’ın, müvekkili Şahin Şeker'i 1 milyon 700 bin lira zarara uğratması nedeniyle savcılık soruşturmasına muhatap olduğunu, Dorock XL grubu ile aralarında sahte senet iddiasıyla husumet bulunduğunu söyledi.

Independent Türkçe’ye konuşan avukat Alıcı, kendilerini kamuoyuna anlatamadıkları görüşünde. 

Görüntülerin yayılmaması için Dorock XL işletmecilerinin kendilerinden para istediğini iddia eden Alıcı, bayramdan sonra söz konusu soruşturma çerçevesinde Gaye Akıl’ın ifadesinin alınacağını sözlerine ekledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şahin Şeker hakimliğe tehdit, hakaret ve basit yaralama suçlarından adli kontrol talebiyle sevk edilmişti. Hakim de savcılığın talebine uyarak Şahin Şeker'i karakola imza verme şartıyla serbest bıraktı.

İki mahkeme farklı kararlar verdi

Şeker gözaltına yeni alınsa da olayın üzerinden 40 günden fazla zaman geçti. Olayda, Şeker'in saldırısına uğrayanlardan biri olan Gaye Akıl, Nisan ayında İstanbul 15. Aile Mahkemesi’ne başvurarak hakkında koruma kararı çıkarılmasını talep etti. 

Mahkeme 22 Nisan’da bu talebi reddetti.

Kararın gerekçesinde tarafların ve aralarındaki ilişkinin aile ilişkisi olmadığı ve olayda kadına yönelik cinsiyete dayalı bir şiddet bulunmadığı ifade edildi.

Bu karara İstanbul 16. Aile Mahkemesi nezdinde yapılan itiraz da reddedildi. 

Gaye Akıl’ın avukatı Çağdaş Çelik, Çağlayan Adliyesi’ndeki mahkemelerin ret kararı vermesinin ardından, Beykoz’daki Aile Mahkemesi’nden koruma kararı çıkardıklarını söyledi. 

Aynı konuda farklı mahkemelerin farklı kararlar vermesini ise “genelde hakimlerin dosyayı okumadan ve görüntüleri izlemeden karar vermesine” bağlayan Çelik, “Allah’tan hala dosya okuyan hakimler var” dedi. 

Gaye Akıl, olayı sosyal medyadan ilk duyurduğunda bu yöntemi “savcılıktan bir geri dönüş olmadığı” için seçmek zorunda kaldığını ileri sürmüştü. 

Şahin Şeker, hakkında verilen karara göre, her hafta karakola giderek imza atacak. Akıl'ın avukatı Çelik, mahkemeye dilekçe verdiklerini ve bu kontrolün ev hapsine çevrilmesini talep ettiklerini söyledi. 

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU