Gaye Akıl: Hukuki girişimlerimden sonuç alamadım, Dorock XL’nin sahibi: 250 bin dolar kira veriyorduk Şahin'in istekleri bitmedi

Şahin Şeker tarafından darp edilen Gaye Akıl ve çalıştığı Dorock XL'nin sahibi Independent Türkçe'ye konuştu

Beşiktaş'ta darp edilen Gaye Akıl ile Dorock XL adlı mekanın sahibi Münir Atamer, 10 Nisan Çarşamba günü gerçekleşen olay ve sonrasında yaşananları Independent Türkçe'ye anlattı.

Gaye Akıl o gece Dorock XL'nin bilet gişesinde görev yaptığını ve Madrugada konseri olduğunu söyledi. İşlerin o akşam çok yoğun olduğunu söyleyen Akıl, "Şahin Şeker'i farketmedik. Zaten müşteri kapısından girmedi. Yanımda organizasyonun ortaklarından biri olan Enver Doygun vardı. Önce Enver'i darp etti. Şahin Şeker daha sonra masaya vurarak, 'ayağa kalkacaksın' dedi. 'Geldiğinizi görmedim' dedim, özür dilerken tokat atmaya başladı. Mekandan çıkmaya çalışırken hakaret ve tehditler yağdırdı. O anda beni yakaladı, saçımdan çekiştirerek duvara vurdu" dedi. 

Gaye Akıl darp edildikten sonra yaka paça binadan dışarı atıldığını söyledi. Bu sırada olayı duyan patronu Münir Atamer koşarak gelmiş. Hep beraber alandaki Meydan Beşiktaş Oteli'ne geçmişler. 

Akıl, çalıştığı Dorock XL'nin sahibi Münir Atamer'e "Münir bey, ekibimizi topladı ve ilk sözü şu oldu: Arkadaşlar burada işimiz bitmiştir, Beşiktaş'taki yerden hep birlikte çıkıyoruz" diyerek teşekkür etti. 

Şikayetlerinden sonuç alamadı

Akıl, saldırının ardından karakola gitmiş, darp raporu almış ve ifade vermiş ama sonuç alamamış: Kamera kayıtlarını verdik, benimle birlikte 3-4 kişi daha ifade verdi. 3 gün sonra Şahin Şeker de ifade verdi ancak bir şey olmadı. 15 gün sonra gidip savcılığa ifade verdim, elden görüntüleri teslim ettim ancak hukuki olarak bir gelişme yaşanmadı. Şahin Şeker kendi gücünü mü kullandı bilemiyorum.

45 gün geçmesine rağmen bir sonuç alamayınca ekip olarak olayı sosyal medyadan duyurmaya karar vermişler. 

 

 

Olay yerindekiler neden müdahale etmedi?

Akıl, orada bulunanların olaya müdahale etmemesine ilişkin olarak ise şu ifadeleri kullandı:

Neden müdahale etmediklerini bilmiyorum ama onlardan biri zaten Şahin Şeker'in oğluydu, diğeri ise Şeker'in otopark personeli. Bir başka arkadaş bana yardım etmeye çalıştı ancak başarılı olamadı.

 

Beşiktaş darp. İHA. Gaye Akıl.jpg
Fotoğraf: İHA

 

"Şahin Şeker'le problemim yoktu"

Daha önceden Şeker ile arasında bir gerginlik olup olmadığına ilişkin olarak ise "Benim kendisiyle hiçbir problemim yoktu. Ekip olarak hiçbirimiz ona saygıda kusur etmedik" yanıtını verdi. 

"Sosyal medyanın gücü"

Darp edilen Gaye Akıl, videonun yayılıp gündem olması ve Şahin Şeker'in gözaltına alınmasını "sosyal medyanın gücü" olarak yorumladı: 

Tahmin edebiliyordum aslında videonun ses getireceğini. Ama bir anda bu kadarını beklemiyordum. Başka türlü sürecin işlemeyeceğine kanaat getirdik. sonuç alamadık. İyi ki paylaşmışız, Şahin Şeker gözaltına alındı bugun bu sayede. 

Dorock XL'nin sahibi: Şahin Şeker'e 250 bin dolar kira ödüyorduk 

Dorock XL'nin sahibi Münir Atamer de 10 Nisan Çarşamba gecesi mekanda Madrugada konseri düzenlendiği için çok yoğun bir gün yaşadıklarını söyledi: 

Eylül ayında Beşiktaş Meydan projesinin açılışı yapılmıştı. O gece içeride bin 500 kişinin bulunuyordu, son hazırlıklar yapılıyordu. Gaye ve Enver’in yanından kim geçse farkında olmazlardı. Şahin Şeker ile ilgili bir durum değil, zaten ayağa kalkmak zorunda da değiller. Bizim işletme yapımızda çalışanlarımız, yanlarından patronları bile geçse, biz bile geçsek, ayağa kalkmak zorunda değildir. Çünkü zaten çalışıyordur, işlerini yapıyordur. Kimsenin onlara bu şekilde davranmaya hakkı yoktur.

Münir Atamer, Şahin Şeker’e 250 bin dolar kira ve işletmenin karından pay ödediklerini söyledi. "Ancak buna rağmen istekleri bir türlü bitmedi" dedi. 

Şahin Şeker’in ayrıca yüzde 52’lik ortaklık istediğini belirten Atamer, “Bitmeyen talepleri oldu ama karşısında hep dik durduk. Kira artırım talebi, projeye katılım bedeli, mekana alınan ürünlerin demirbaş olarak kabul edilmemesi gibi nedenlerden ötürü bir süredir kendisiyle sıkıntı yaşıyorduk. Bizim üzerimizde baskı kuramayınca gitti personelimize saldırdı” dedi. 

Münir Atamer, Şahin Şeker’in Beşiktaş’ta otopark işletmeciliği yaptığını da söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Olay sırasında kuliste bulunduğunu ve sonradan haber aldığını belirten Atamer, darp edilen çalışanlarına neden kendilerini savunmadıklarını sorduğunu, Gaye Akıl’ın kendisine “Biz karşılık verseydik sizi zor duruma sokardık, her tokat yediğimde aklıma siz geldiniz” dediğini anlattı.

Dorock XL’nin sahibi Münir Atamer, darp olayının ardından milyon dolarlarla ifade edilen yüklü miktarda yatırım yapmış olmalarına rağmen çalışanlarının arkasında durup Beşiktaş’taki yerden ayrıldıklarını da sözlerine ekledi. "6-7 bin metrekare üzerine kurulu tesisten vazgeçtim" dedi. 

“Hukuki süreçte ilerleme kaydedilmedi”

Olayın basına yansımasına ilişkin olarak ise “Gerekli başvurular yapıldı, savcılığa gidildi ancak hukuki süreçte ilerleme kaydedilmedi. Bunun üzerine Gaye Hanım ‘Ben artık bu olaydan bir sonuç alınsın istiyorum’ deyince, görüntüler paylaşıldı” açıklamasını yaptı.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU