Veyis Ateş Habertürk'ten istifa etti

Ateş: Tartışmaların odağına girmemek ve yıpranmamak açısından savunma vermek yerine istifa etmeyi tercih ediyorum

Fotoğraf: Twitter

Habertürk TV anahaber sunucusu Veyis Ateş, Ciner Medya Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ’ı arayarak istifa etti. 

Independent Türkçe’nin ulaştığı Ateş istifa ettiğini açıkladı. Başka bir açıklama yapmayacağını belirten Ateş, Ciner Medya Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ’ a belirttiği istifa gerekçesini de yineledi. 

"Savunma vermek yerine istifa etmeyi tercih ediyorum"

Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz' görüştüğü Kenan Tekdağ’ın şunları söylediğini aktarmıştı:

Biraz önce Veyis Ateş aradı. ‘Daha fazla tartışmaların odağına girmemek ve yıpranmamak açısından savunma vermek yerine istifa etmeyi tercih ediyorum’ dedi.

Kenan Tekdağ, Sezgin Baran Korkmaz’dan 10 milyon euro istediği iddia edilen Veyis Ateş’in istifasını kabul etti. Ciner Medya Grubu, geçen pazartesi günü Veyis Ateş’ten savunmasını istemişti.

Altaylı'nın yazısı

Habertürk yazarı Fatih Altaylı 14 Haziran'daki yazısında Sezgin Baran Korkmaz'ın kendisini aradığını belirterek  şunları kaydetmişti:

“Veyis Ateş isimli gazeteci beni 7 Ocak günü aradı” diye başladı.
Gerisi utanç vericiydi.
Tehdit, şantaj iddiaları. 10 milyon euroluk talepler, bir ekip adına aracılıklar.
Kriminal nitelikte suçlamalar.
Akıl alır gibi değildi.
Bu suçlamalar ile bir gazetecinin adının yan yana gelmesi bile aklımın hafsalamın almayacağı bir durumdu.
Dahası Baran Korkmaz elinde tüm bu iddialarını kanıtlayabilecek bir bant kaydı olduğunu ve bunu ablası gibi sevdiği bir gazeteciye daha önce dinlettiğini de iddia ediyordu.

Peker ne demişti?

Organize suç örgütü lideri olmak suçlamasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker, 6 Haziran Pazar günü yayınladığı videoda Veyis Ateş hakkında şunları söylemişti:

Bodrum’da Paramount Otel var. Sahibi Sezgin Baran Korkmaz. Bu arkadaş Türkiye’de de aranıyor ABD’de de aranıyor. Otelinde kimler var? Veyis Ateş. Sizin aranan adamın otelinde ne işiniz var? Sizin maaşınız kaç para? Hani fatura? Bu bile suç. Daha da çıkacak. Veysi. Senin kayıtlar da çıkacak. 28 Aralık’ta operasyon yapılıyor. 29 Aralık 45 milyon doların ödenmesi gereken tarih. Sezgin Baran’ın karısını gözaltına alıyorlar. Bu Veyis. Ben olayı toparlayayım diye arayan bu Veyis. Aranan adamın oteline gidiyorsun, kalıyorsun, on binlerce yüz binlerce avro hesap ödemiyorsunuz. Sonra da adamı gasp ediyorsunuz. Kayıtlar var.

 

 

 

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU