Ahmet Hakan: Okula giderken yuhaladığınız o çocuklar büyüdü

"Okul bahçesinde yapılan zorbalığın bir benzerini yaptılar dün gün boyu bu tercüman hanıma"

Fotoğraf: YouTube

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşme sırasında yanında bir diplomatın bulunmamasına yönelik olan eleştirilerle ilgili bir yazı kaleme aldı.

Hakan, bugünkü köşe yazısında Erdoğan’ın yanında bulunan kişinin Merve Kavakçı’nın kızı Fatima Abushanab olduğunu ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

28 Şubat sürecinde Kavakçı’ya yanında kızları varken yapılan bir protestoyu anımsatan Hakan’ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

40 yaşın altındakiler belki pek hatırlamaz. Olaylar şöyle gelişmişti:

28 Şubat sürecinde Merve Kavakçı’yı Meclis’ten sürmüşler ve “ajan provokatör” ilan etmişlerdi. Tek suçu başındaki örtüydü. O günlerde yaşanan şu manzara hâlâ gözümün önünden gitmez: Merve Kavakçı, iki minik kızının elinden tutmuş okulun bahçesinden giriyor. Yuhalamalar, protestolar, ıslıklar eşliğinde... Acımasız, vicdansız bir zorbalık kol geziyor etrafta... O iki minik kız çocuğunun gözlerinde korku ve endişe... Annelerinin eline yapışmışlar, hızla kapıya doğru gitmeye çalışıyorlar.

Ve bugün... O iki minik kızdan biri büyümüş, Amerikan üniversitelerinden birini bitirmiş, yüksek lisans yapmış, araştırma asistanı olmuş. Ve en son Brüksel’de Erdoğan-Biden görüşmesinde Erdoğan’a tercümanlık yapmış. Kavakçı ve kızlarına karşı bazılarının kini, nefreti hâlâ dipdiri olacak ki... Okul bahçesinde yapılan zorbalığın bir benzerini yaptılar dün gün boyu bu tercüman hanıma. Ne bitmek tükenmek bilmeyen bir kinmiş bu!

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU