Müslüman ailenin 4 ferdini öldüren Kanadalıya terör davası açıldı

Savcılar saldırının "planlı ve kasıtlı" olduğunu ve "terör teşkil ettiğini" söyledi

Nathaniel Veltman, duruşmaya Zoom üzerinden katıldı (Reuters)

Kanada'nın Ontario eyaletinde Müslüman bir ailenin 4 üyesini öldürmekle suçlanan bir adama yetkililere göre terör eylemi suçundan dava açıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yirmi yaşındaki Nathaniel Veltman, geçen hafta Ontario eyaletinin Londra kentinde aracını ailenin üzerine sürdüğü için pazartesi günü 4 kez birinci dereceden cinayetle ve bir kez de cinayete teşebbüsle suçlandı.

CBC News'un haberine göre Veltman, yaklaşık bir hafta süren soruşturmayı takiben yöneltilen terör suçlamalarının ardından yeniden mahkemeye çıkacak.

Veltman, 6 Haziran'da kamyonunu Müslüman ailenin 5 üyesinin üzerine sürmüş, 4 kişiyi öldürüp hâlâ hastanede yatan Fayez adında bir çocuğu ağır şekilde yaralamıştı.

Çocuğun ailesinin geri kalanı saldırıda hayatını kaybetti. Ölenlerin kimliği 46 yaşındaki Salman Afzaal, 44 yaşındaki Madiha Salman, 15 yaşındaki Yumna Afzaal ve 74 yaşındaki Talat Afzaal olarak tespit edildi.

Kanada Başsavcılığı'ndan (PPSC) Sarah Shaikh pazartesi günü mahkemede Veltman'a, dedektiflerin ailenin Müslüman olduğu için hedef alındığını düşündüğünü söyledi.

Shaikh "Veltman, şu anda 4 kez birinci dereceden cinayetle suçlanıyorsunuz" dedi.

Bu cinayetlerin planlı ve kasıtlı olduğu iddiasının yanı sıra, bir diğer iddia da bunların terör teşkil ettiğidir.

Londra Emniyet Müdürlüğü pazartesi günü yaptığı açıklamada "Halka şu anda onlara yönelik, sanıkla bağlantılı olduğu bilinen veya bundan şüphelenilen başka bir tehdit olmadığına dair tekrar güvence vermek istediğini" ifade etti.

Soruşturma devam ediyor ve Londra Emniyet Müdürlüğü'yle Kraliyet Atlı Polisi Entegre Ulusal Güvenlik Güçleri Ekibi'nin ortak çabasını yansıtmaya devam edecek.

Hâlâ mahkemede kanıtlanması gereken suçlamalar saldırının kurbanları için cumartesi günü düzenlenen cenazenin ardından geldi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU