İSPARK’ta çalışan Sivas Katliamı sanığının işine son verildiği iddia edildi

2008 yılından bu yana İSPARK’ta çalıştığı ortaya çıkan Çakmak’ın işine son verildiği öne sürüldü

Bir belediye yetkilisine dayandırılan habere göre, 2008 yılından bu yana İSPARK'ta çalışan Sivas Katliamı sanığı İhsan Çakmak'ın işine son verildi / Kolaj: Independent Türkçe

Sivas Katliamı davasında firari olduğu yıllarda İstanbul Büyükşehir Belediyesinde çalışan İhsan Çakmak’ın 2008 yılında yeniden belediyeye girdiği ve hâlâ İSPARK'ta çalıştığı ortaya çıkmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Zamanaşımına uğrayan Sivas Katliamı davasında dosyası ayrılan üç firari sanık Murat Sonkur, Eren Ceylan ve Murat Karataş’ın yargılandığı davanın duruşması Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediyor.

İşine son verildiği iddia edildi

İhsan Çakmak’ın üç gün önce işten çıkarıldığı ileri sürüldü.

PİRHA’nın bir belediye yetkilisine dayandırdığı iddiaya göre katliam sanığı İhsan Çakmak’ın belediyede çalıştığının bilinmediği ve çıkan haberler üzerine soruşturularak işine son verildi.

cakmak.jpg
İhsan Çakmak’ın 2008 yılından bu yana İSPARK’ta çalıştığı ortaya çıkmıştı / Fotoğraf: PİRHA

 

Zamanaşımından ceza almadı

Sivas Katliamı sanıklarından İhsan Çakmak, 1996’da tutuklandı. Ancak daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. O yıldan sonra duruşmalara hiç katılmayan Çakmak, aranırken başka bir suçtan yakalanarak 3 Mayıs 2007’de cezaevine girdi. Sivas davasının 8’inci duruşmasının yapıldığı 16 Ağustos 2007’de ifade verdi. Arandığı yıllarda 27 Temmuz 1999’da Sivas Altınyayla Belediyesi’nde evlendiğini, 22 Mayıs 1997’de askere gittiğini, çocuğunu nüfusa kaydettirdiğini, emniyete başvurarak ehliyet aldığını anlattı.

Aramasının olduğu süre zarfında Çakmak’ın İstanbul Belediyesi Ulaşım AŞ’ye bağlı Güngören Yavuz Sultan Selim Mahallesi metro durağında gişe memuru olarak çalıştığı da ortaya çıkmıştı. Metro AŞ’de çalışırken gelen tepkiler üzerine iş akdi sona erdirilmişti. Çakmak mahkeme tarafından o dönem tutuksuz yargılanmasına karar verilip yeniden serbest bırakılmıştı.

Sanıkların bulunmaması, bozulan kararlarla uzayan yargı süreci sonunda İhsan Çakmak, davanın 2 Temmuz 2008’de zamanaşımına uğraması ile ceza almaktan kurtuldu.

 

Pirha, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU