Akit yazarı: “İnsanlar aç” ise, sebebi ittifak yaptığınız PKK-HDP değil mi?

"PKK olmasaydı, Türkiye’nin kaybettiği 500 milyar dolar kasasında kalacaktı"

Fotoğraf: Twitter

Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, “İnsanlar aç ise sebebinin muhalefetin ittifak yaptığı HDP olduğunu” söyledi.

Karahasanoğlu, bugünkü köşe yazısında “PKK’nın 30 yıldan beridir Türkiye’nin başına bela olmuş bir terör örgütü olduğunu” söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akit yazarı, özetle şu ifadeleri kullandı:

50 bin insanın canına mal olmuş, eli kanlı bir terör örgütü.. Yüz milyarlarca dolarlık maddi zarara sebebiyet vermiş bir terör örgütü.. Hani birileri sabahtan akşama kadar “Kahveciler ‘Açız’ diyor. Berberler ‘Açız’ diyor. Lokantacılar ‘açız’ diyor” diye tekrarlayarak siyaset yaptıklarını sanıyorlar ya.. Kahveciden lokantacıya, yüz binlerce esnafa dağıt dağıt bitmez, şu terör örgütünün bu ülkenin hazinesinden götürdüğü paraları..

PKK olmasaydı, Türkiye’nin kaybettiği 500 milyar doları kasasında kalacağı gibi.. Bir de o terörün verdiği çekingenlik sebebi ile uğranılan zarar var ki.. Onun hesabı bile mümkün değil.. Bugün dahi, hâlâ o terör örgütünü bitirmek için, ülke teyakkuz halinde. Sınır ötesinde operasyon üzerine operasyon düzenleniyor. Terör örgütünün son üyesine kadar etkisiz hale getirilmesi, yepyeni bir defter açılması, huzurlu ve güvenli bir Türkiye’nin inşası için, canımızı dişimize takmış, mücadeleyi sürdürüyoruz.

Karahasanoğlu, yazısının devamında HDP’ye açılan kapatma davasına değindi ve CHP ile İYİ Parti’ye yüklendi.

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU