Akşener’den Kanal İstanbul uyarısı: Demedi demeyin, bir kuruş alamayacaksınız

"Erdoğan ve AK Parti iktidarına güvenip sakın ola bu hukuksuzluğa, vicdansızlığa ortak olmayın. Sonra çok üzülürsünüz"

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye’de vatandaşların ekonomik sorunlarını gündeme aldığı konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Daha ne kadar seyirci kalacaksın?” diye sordu. Akşener’in konuşmasında “soygun” olarak nitelediği Kanal İstanbul projesine ortak olmak isteyenlere de “Demedi demeyin, buradan açıkça söylüyorum. Bir kuruş alamayacaksınız, ödemeyeceğiz” diyerek seslendi.

İYİ Parti lideri, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Akşener, konuşmasında kötüye giden ekonomiyle ilgili örnekler verdi ve şunları söyledi:

Sayın Erdoğan; sen kafanı kuma gömmekte ısrar etsen de bu dertlerin hepsi gerçek. Notlarımızı alıyoruz. Çözümleri için çalışıyoruz. Allah'ın izniyle ilk sandıkta seni gönderip, hepsiyle ilgileneceğiz. Ama bu sırada, sen sarayında sefa sürerken, milletimizin feryadı her geçen gün artıyor. Hangi ile, hangi ilçeye gitsem vatandaş dertli. Zor şartlarda devletlerini yanlarında görmek istiyorlar, ama seslerini duyan yok. Bu insanları, daha ne kadar duymamazlıktan geleceksin? Daha kaç iş yerinin, kepenk kapatmasını bekleyeceksin? Milletimizin çilesine, daha ne kadar seyirci kalacaksın? Böyle bir yönetim anlayışı olabilir mi? Böyle bir umursamazlık olabilir mi? Böyle bir vicdansızlık olabilir mi? Yazıktır, günahtır.

“Seni oraya boş kalmasın diye mi oturttular?”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a da yüklenen Akşener, Türkiye’nin yaşadığı deniz salyası sorunuyla ilgili şunları kaydetti:

Bu bela yeni değil, ilk defa 2007 yılında ortaya çıktı. O felaket ancak 2 yılda temizlenebildi. Yeniden ortaya çıktığında, bilim insanları başta bakanlık olmak üzere ilgili yetkilileri uyardı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ne yaptı? Mayısın ortalarına kadar bunun sıradan bir plankton artışı olduğunu, numune almaya bile gerek olmadığını söyledi. Son bir haftada müsilaj kıyılarımızı sarıp gündem olunca nihayet bakanlık acil durum eylem planı yapmaya karar verdi. Onlarca bilim insanının uyarılarına kulak vermeyen bakanlık, Sayın Erdoğan 'çevre bizim işimiz' deyince sonunda adım attı. Devletin bakanı, "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla" demeden adım atmıyor. Kardeşim, sen bu konunun bakanı olarak ne işe yarıyorsun? Seni oraya boş kalmasın diye mi oturttular? Sağa sola git, fotoğraf çektir, bir de maaş al diye mi oturttular? Senin işin bu değil mi, 8 ay önce bambaşka açıklamalarla sorunu görmezden geldiniz. Bugün sırf Erdoğan parmak şıklattı diye acil eylem planı hazırlama yarışına girdiniz. 

"Titremeye başlıyorum"

Akşener, Erdoğan’ı da şu ifadelerle eleştirdi:

Aziz milletin sayın Erdoğan'ın ekonomi bizim işimiz dediğinde başımıza gelenler ortada. Yani bir konuda bu benim işim dediği anda ben titremeye başlıyorum. Tansiyonum düşüyor. Şimdi de çıktı çevre bizim işimiz dedi. Nasıl bir endişe duyuyorum, nasıl bir endişe duyuyorum anlatamam size. Şayet Erdoğan'ın çevreciliği de ekonomistliği gibiyse milletçe büyük bir tehlike ile karşı karşıyayız. Allah sonumuzu hayır eylesin.

“Bir kuruş bile alamazsınız”

Kanal İstanbul’a yönelik eleştirilerini dile getiren Akşener, ”Buradan bu soyguna ortak olmaya heveslenen yerli ve yabancı her kim varsa seslenmek istiyorum. Boşuna heveslenmeyin. Bu devran dönüyor, ilk seçimde bu iktidar gidiyor, bu saray sefası bitiyor. Şimdiden uyarıyorum, o kutlu gün geldiğinde, milletimiz yetkiyi verdiğinde bir kuruş bile alamazsınız. Erdoğan ve AK Parti iktidarına güvenip sakın ola bu hukuksuzluğa, vicdansızlığa ortak olmayın. Sonra çok üzülürsünüz.  Demedi demeyin, buradan açıkça söylüyorum. Bir kuruş alamayacaksınız, ödemeyeceğiz” dedi.

İkizdereli Ayşe Albayrak kürsüde

Öte yandan İYİ Parti lideri, bu haftaki grup toplantısına Rize İkizdereli Ayşe Albayrak’ı çıkardı. Albayrak,  Cengiz İnşaat tarafından yapılan İyidere Lojistik Liman inşaatı için açılmak istenen Cevizlik taş ocağı projesine yönelik tepkilerini İYİ Parti’nin kürsüsünden dile getirdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU