Biden'ın danışmanı, G7'nin Bitcoin'e odaklanması gerektiğini söyledi

Sullivan: Fidye yazılımı saldırıları siber savunmanın gerekliliğine dikkat çekti

Başkan Joe Biden, Delaware'deki Rehobeth'de konuşuyor (AP)

ABD Başkanı Joe Biden'ın ulusal güvenlik danışmanı, gelecek ay ikisi de Avrupa'da gerçekleştirilecek NATO ve Yedili Grup (G7) zirvelerinden önce pazartesi günü yaptığı açıklamada, siber güvenliğin ve kripto para birimlerinin siber saldırılardaki rolünü incelemenin bu iki örgütteki ülkeler için de bir "öncelik" olması gerektiğini söyledi.

Jake Sullivan, Beyaz Saray'daki medya brifinginde habercilere verdiği demeçte, "özellikle hassas altyapıyla ilgili olan" fidye yazılımı saldırılarına yanıt vermenin bundan sonra ABD'nin ve müttefiklerinin "önceliği olması gerektiğini" ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sullivan'ın yorumları, ABD merkezli kuruluşları hedef alan bir dizi fidye yazılımı siber saldırısının ardından geldi. Hedef alınan kurumlar arasında Colonial Pipeline Company de vardı ve bu saldırı, geçen ay ABD'nin doğu sahili boyunca yakıt kıtlığı yaşanmasıyla sonuçlandı. Uzmanlar, saldırıları Rusya'dan faaliyet gösterdiğine inanılan suç örgütleriyle ilişkilendirmişti.

Bu saldırılara dair konuşan Sullivan, fidye yazılımı saldırılarının ve hacker gruplarının dahil olduğu diğer işlemlerin "merkezinde" genelde Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin yer aldığını söyledi.

Sullivan, pazartesi günkü açıklamasında Rus kökenli gruplardan kaynaklandığı düşünülen saldırıların, önümüzdeki günlerde Biden'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yapacağı görüşmenin gündeminde olacağını sözlerine eklerken, Putin'in sözlerine her zaman güvenilemeyeceği anlayışına rağmen Rus liderle yüz yüze görüşmenin Biden için önemli olduğunu vurguladı.

Sullivan'ın Bitcoin üzerindeki olası kısıtlamaya ve Bitcoin'in suç faaliyetlerindeki rolüne dair yorumları, eski Başkan Donald Trump'ın Fox Business Network'le yaptığı sabah röportajında kripto para birimini "aldatmaca" olarak nitelendirmesiyle aynı gün geldi.

Yorumlar ayrıca, geçen hafta CNBC'in Biden yönetiminin dış politika planlarının merkezine yolsuzlukla mücadele çabalarını yerleştirdiğini belirten haberi müteakiben yapıldı. Biden yönetiminden bir yetkili, kripto para birimlerinin de bu planın parçası olduğunu özellikle vurgulamıştı.

Yetkili, CNBC'ye verdiği demeçte, "Kripto paraya yasadışı finansman aracı olarak bakıyoruz ama bu yeni adımlar hiçbir şekilde kripto gibi yeni teknolojilerle sınırlı değil" demişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU