Kuzey Kore: İsrail, Gazze'yi büyük bir insan mezbahasına çevirdi

Yapılan açıklamada İsrail’in insanlığa karşı suç işlediği ifade edildi

Kuzey Kore, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını da kınamıştı. Bunun ardından Gazze'deki Cebaliye mülteci kampı girişinde bir et restoranı işleten Selim Rabaa adlı Filistinli, "Koreli müşterilere yüzde 80 indirim" kampanyası başlatmıştı. Fotoğrafta Rabaa'nın oğlu Kuzey Kore liderinin görselinin önünde aynı pozu veriyor (AFP)

Kuzey Kore, İsrail ve Gazze arasındaki son şiddetli çatışmaların ardından yayımladığı açıklamada İsrail’i, Gazze’yi çocukların öldürüldüğü büyük bir katliam merkezine çevirmekle ve insanlığa karşı suç işlemekle suçladı.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı’ndan cuma günü yapılan açıklamada, "İsrail'in henüz çiçek açmamış tomurcuklara benzeyen çocukları öldürdüğü korkunç suçu, insanlığın geleceğine karşı ciddi bir meydan okumadır ve insanlığa karşı bir suçtur" dendi.

"Bütün Gazze Şeridi'nin büyük bir insan mezbahasına ve çocukların katledildiği bir yere dönüştüğünü söylemek abartı olmaz" ifadelerinin yer aldığı açıklama şöyle devam etti:

Bombardımanın sona ermesinden kısa bir süre sonra Netanyahu ve İsrailli yetkililer çocukları bile öldürdükleri suçları gizlemeye çalıştı.

Kuzey Koreli yetkililer ayrıca, İsrail polisinin Mescid-i Aksa'ya girmesini de "Filistinlilerin barışçıl ibadetini durdurarak nefret tohumları ekmek" diye niteledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gazze'de son çatışmalarda binlerce işyeri ve ev yıkılmış, en az 75 bin Filistinli yerinden edilmişti.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırıları sonucu, 19 Mayıs itibarıyla Gazze'de 63'ü çocuk 219 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini ve 1570 kişinin de yaralandığını aktarmıştı.

Batı Şeria'da ise 4'ü çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 6 bin 309 kişinin de yaralandığı bilgisini paylaşan Laerke, İsrail tarafında da 2'si çocuk 12 kişinin öldüğünü, 796 kişinin de yarandığını kaydetmişti.

 

Independent Türkçe, Newsweek, Jerussalem Post, Anadolu Ajansı

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU