Prens Harry ve Meghan Markle yeni doğan bebeklerine neden Lilibet Diana ismini verdi?

Sussex Dükü ve Düşesi'nin tercihi, "Kraliyet ailesiyle buzları eritmek istiyorlar" diye yorumlandı

Prens Harry ve Meghan Markle, ikinci bebeklerini beklediklerini 14 Şubat Sevgililer Günü'nde açıklamıştı (AP)

Kraliyet ailesinden ayrılacaklarını açıkladıkları günden bu yana aileyle ciddi bir gerilim yaşayan Prens Harry ve Meghan Markle'ın yeni doğan bebeklerine verdiği isimle yıpranan bağları güçlendirmek istediği anlaşılıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çift, Kraliyet ailesiyle yaşadıkları sıkıntılara dair son derece açık sözlü davranarak pek çok bilinmeyen detayı gözler önüne sermişti. Sussex Dükü ve Düşesi'nin ABD'li televizyon sunucusu Oprah Winfrey'e verdiği bomba etkisi yaratan röportaj bunun en büyük örneğiydi. 

Ancak her şeye rağmen Page Six'in aktardığına göre çiftin, bebeklerinin 4 Haziran'da doğumunun ardından yaptığı ilk şey Kraliyet ailesini arayarak mutluluklarını paylaşmak oldu. 

Bununla birlikte çiftin kızlarına verdiği Lilibet Diana ismi Kraliçe II. Elizabeth'e büyük bir saygı duyduklarına işaret ediyor. Lilibet, Kraliçe'nin çocukluk lakabıydı. Diana ismiyse Prens Harry'nin annesi Prenses Diana'dan geliyor. Sussex Dükü, Kraliyet'ten ayrıldıktan sonra annesinin yaşadığı trajedilere sık sık değinerek gündeme gelmişti. 

The Guardian'ın bildirdiğine göreyse Lilibet Diana'nın abisi Archie'nin ismi cesur anlamına gelen Archibald'ın kısaltılmış hali. Archie'nin ikinci ismi Harrison ise "Harry'nin oğlu" anlamına geliyor.

 

missan harriman.jpg

Meghan Markle ve Prens Harry ikinci çocuklarını beklediklerini bu fotoğrafla duyurmuştu (Missan Harriman)

 

Kraliyet ailesi doğumu nasıl karşıladı?

Bebeğin doğumunun ardından Kraliçe Elizabeth, Prens Charles, Cornwall Düşesi Camilla Parker Bowles, Prens William ve Kate Middleton adına açıklama yapan Buckingham Sarayı sözcüsü ailenin mutluluk duyduğunu söyledi. 

 

 

 

Bu açıklamanın yanı sıra Cambridge Dükü ve Düşesi Prens William ve Kate Middleton, Twitter'da yaptıkları paylaşımda, "Lili bebeğin doğumuna dair mutlu haberler hepimizi çok mutlu etti. Harry, Meghan ve Archie'yi tebrik ederiz" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, Page Six, The Guardian

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU