Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Çavuşoğlu ile kucaklaşmasını değerlendirdi: Sorunlar yerinde duruyor

Dendias, "Çavuşoğlu'nun, 'çekişmenin' şahsi samimiyetini etkilemediğini göstermek için benimle kucaklaştığını sanıyorum" dedi

Fotoğraf: Reuters

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 31 Mayıs’takı Atina ziyaretinde yaşanan kucaklaşma anını anlattı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 31 Mayıs'taki Atina ziyareti hakkında konuştu.

Hürriyet gazetesinden Yorgo Kırbaki'nin haberine göre, Patras kentinde bir panelde konuşan Dendias, Atina’daki görüşmede ortamın 15 Nisan'daki Ankara ziyaretinden farklı olmasının kimseyi yanıltmaması gerektiğini söyledi. Dendias, Çavuşoğlu ile Atina’da kucaklaşması hakkında, "20 yıldır dost olduğumuzu hiçbir zaman gizlemedim. Çavuşoğlu'nun, Ankara'daki basın toplantısındaki 'çekişmenin' şahsi samimiyetini etkilemediğini göstermek için benimle kucaklaştığını sanıyorum" dedi.

 

jaeüjeü.JPG
Fotoğraf: Reuters

 

Sorunlar yerinde duruyor

Dendias, "Dostun, şahsi ilişkin olan bir kişiyle konuşmak her zaman daha kolaydır. Ancak Atina’daki ortamın, Ankara’dakinden farklı olması nedeniyle yanılgıya düşmemeliyiz. Hiçbir şey tozpembe değil. Türk-Yunan anlaşmazlıklarının, sihirli bir değnek ile çözüldüğü yanılgısına düşmeyelim. Sorunlar yerinde duruyor. Ankara’da konuştuğumuz görüş ayrılıklarını Atina’da da konuştuk" ifadelerini kullandı.

"Türk tarafının, tahriklere başvurmadan ve uluslararası hukuku çiğnemeden hareket etmesi gerektiğini anladığına inanıyorum. Bu da büyük bir ilerlemedir" diyen Dendias, 12 mil ile ilgili bir soruyu ise, "Karasularımızı genişletme konusunu, ne Türkiye ne de başka bir ülke ile görüşürüz. Uluslararası hukuk ve deniz hukuku gereğince, karasularımızı 12 mile genişletmek egemenlik hakkımızdır" şeklinde yanıt verdi.

 

Hürriyet 

DAHA FAZLA HABER OKU