Bilim Kurulu Üyesi Prof. Akın: Her şey serbest için 25 milyon doz lazım

"Ben de bir konsere gitmeyi, tiyatro, opera ve bale seyretmeyi, bir ortamda iyi bir müzik dinlemeyi çok özledim. Bunlara erişmek için biraz daha sabır"

Fotoğraf: AA

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele için kurulan Bilim Kurulu’nun üyelerinden Prof. Levent Akın, yaşamın eski haline dönmesi için bir ay içerisinde 25 milyon tek doz aşının yapılması gerektiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Habertürk’ten Muharrem Sarıkaya, bugünkü köşe yazısında Prof. Akın’ın görüşlerine yer verdi. Yazının ilgili kısmı şöyle:

Konserler, tiyatrolar, sinema salonlarının açılması için ne gerekiyor? Sanatçının deminin tükenip, türevini alacak hali kalmadığı göz önüne alındığında, onlar için bir formül geliştirilemez mi? Bazılarını yakından tanıyorum. Bu denli onurlu ve gururlu; birbirlerine dayanışma içinde destek olan çok az meslek grubu vardır. Varlıklı olanların arkadaşlarının ev kiralarını ödediği kaç meslek sayılabilir? Bu denli sıkıntıda olmalarına karşın, diğer meslek grubundakiler gibi ne bağırıp çağırdılar, ne de “Herkese verdiğini benden neden esirgiyorsun?” demediler. Bıçak kemiğe dayanan bir ikisinin sesi çıktı, onun da imdadına yine sanatçı arkadaşları yetişti...

Peki, bu hep böyle mi gidecek? Bilim Kurulu’nun kısıtlama ve normalleşmelere ilişkin tavsiyelerin belirlendiği alt grubunun başında bulunan Prof. Dr. Levent Akın’a dün bu soruyu yönelttim. “Ben de durumlarının farkındayım, ayrıca saygı duyuyorum” diye söze girip ekledi:

“Ben de bir konsere gitmeyi, tiyatro, opera ve bale seyretmeyi, bir ortamda iyi bir müzik dinlemeyi çok özledim. Bunlara erişmek için biraz daha sabır…”

Süre konusunda her zamanki temkinliliği içinde davrandı, kesin bir takvime bağlamadı. Bunun yerine olması gerekenleri sıraladı ve bunların olması halinde en geç Temmuz ayının ilk haftasının arifesinde konserlerin de tiyatroların da eğlence hayatının da başlayabileceğini bildirdi. Şartı bu bir ay içinde 25 milyon aşının tek doz olarak yapılması. Bu kadar insanın tek kol aşısının yapılmasının serbestleşme için yeterli olacağını belirtti.

"Şartı da bunun Biontech aşısı olması" diyen Sarıkaya, şöyle yazdı:

Çünkü Biontech aşısının ilk doz etkisinin yüksek olduğu kanıtlanmış durumda. Bundan dolayı 25 milyon kişiye daha tek doz Biontech aşısı yapılması halinde tam normalleşmeye geçilmesinin önünde bir engel olmayacağını Halk Sağlığı Uzmanı olarak garanti ediyor.

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU