AK Partili Meclis Üyesi, yolsuzluk suçlaması ile istifa etti: Sayın Köse sizi akraba çetenizle baş başa bırakıyorum

Yılmaz, "Tespit etmiş olduğum usulsüzlük ve yolsuzluk bundan sonra yargının işi" dedi

Ankara'da AK Partili Mamak Belediyesi Meclis Üyesi Esra Yılmaz, yayınladığı video ile görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Belediye Meclis toplantısında AKP'li Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'nin söz hakkı vermemesi üzerine yaşanan tartışma ile gündeme gelen Yılmaz, istifa gerekçesini açıklarken "Belediyede yolsuzluk tespit ettim. Dava açtım. 9 yıl üye olduğum AK Parti'den bu yüzden istifa ediyorum" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Belediye Başkanı Murat Köse tarafından yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara ulaşmak için yapılan Gönül Çarşısı projesine koordinatör olarak atandığını ancak daha sonra bir telefonla izne çıkarıldığını söyleyen Yılmaz daha sonra projede usulsüzlük tespit ettiğini söyledi. 

Özel Kalem Müdürü tarafından görevlendirilen personelin usulsüzlüklere ilişkin dosyanın hazırlanmasını engellediğini ifade eden Yılmaz, "Tespit etmiş olduğum usulsüzlük ve yolsuzluk bundan sonra yargının işi" dedi.

Yılmaz yayınladığı video ile Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'ye seslenerek "Sayın Köse ben sizi tercihlerinizle baş başa bırakıyorum. Mamak Belediyesi‘ndeki akraba çetenizle, maşalarınızla, teşkilattan üstün iş adamlarınızla baş başa bırakıyorum. Yol yürüdüğüm değerli arkadaşlarıma hakkım varsa helal ediyorum. Dokuz yılımı verdim AK Parti’den işte bu yapıdan dolayı söz hakkım dahi gasp edildiği için istifa ediyorum" ifadelerini kullandı. 

İstifayla ilgili Mamaklılara seslenen Yılmaz'ın açıklaması şöyle: 

"Dün Mamak haziran ayı meclis toplantısında söz alıp bu konuşmamı yapmak istedim olmadı. Şimdi evimden sizlerle aynı konuşmaları paylaşmak istiyorum. Belediye Başkanı Murat Köse, 2019 senesinin sonunda bir ay içinde açılmasını istediği Gönül Çarşısı'na beni koordinatör olarak atadı. Mamak’ta yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza yönelik olan bu proje, bir hayır projesiydi.

Çarşıdaki sorumluluğumuz ve çalışma koşullarımız pandemi dolayısıyla iki katı artmışken, Sayın Murat Köse beni arama gereği duymadan bana tebliğ etmeden özel kaleminin telefonuyla haber göndererek garip bir üslupla beni aniden izne çıkardı.

Başkanımız dedik sorgulamadık. O dönemde bir takım şaibeli dedikodular belediyemizde yayılmaya başlamış; bunları duyduğumda Üstlerime konuyu ilettim ve bu konularla ilgili önlem almamız gerektiğini bildirdim.

20 Nisan 2020 tarihinde çarşıyla ilgili bir dosya hazırlamam gerektiğine karar verdim. Sorumlu mercilere bilgi vererek tüm personelleri gönül içersinde topladım. Projenin başından beri tıkır tıkır çalışan stok sisteminden veri alacakken sistemle oynandığı tespit edildi. Bunun üzerine manuel stok sayımı yaptırttım; ancak özel kalem müdürü tarafından görevlendirilen personel dosya hazırlamamızı ısrarla engellemeye çalıştı. Tüm zorlamalarına ve engellemelerine rağmen bu kardeşiniz dosyasını tamamladı. Dosya tamamlanınca bana yapılan bu saldırıların nedenini anladım. Tespit etmiş olduğum usulsüzlük ve yolsuzluk bundan sonra yargının işi.

Uzaklaştırıldığım süre içerisinde Gönül Çarşısı’nda ne yapıldı? Nerelere ürün gönderildi? Gıda eksikliği var mı? Söylentiler doğru mu? Bunları tespit etmeye çalışıyorken cenaze işlerinde çalışan bir personel gelip seçilmiş belediye meclis üyesine hakaret, sinkaflı küfür, baskı, elektrikleri kesmek ve hatta kıyafetime dahi laf söyleyecek kadar densiz, hadsiz hatta fiziki şiddet uygulayacak kadar haddini aşmıştır.

Ben de yapabileceğim en doğru şeyi yaptım. Kendimi korudum. Bu iki personele dava açtım. Dava dilekçeme cevabınız daha da vahim. Yalan, iftira, dedikodu ve cımbızlanmış ifadelerle dolu. Yazık çok yazık.

Sayın Köse kıyafetimi sorgulayacak kadar ileri giden personelimizin yanında durdunuz. Biz kadınlar siyaseti kıyafetimizle yapmıyoruz. Zekamız ve bilgimizle yapıyoruz. Biz kadınlar sizin konu mankenimiz değiliz. Sayın Köse ben sizi tercihlerinizle baş başa bırakıyorum. Mamak Belediyesi‘ndeki akraba çetenizle, maşalarınızla, teşkilattan üstün iş adamlarınızla baş başa bırakıyorum. Yol yürüdüğüm değerli arkadaşlarıma hakkım varsa helal ediyorum.

Dokuz yılımı verdim AK Parti’den işte bu yapıdan dolayı söz hakkım dahi gasp edildiği için istifa ediyorum"

Rize’de de AK Parti Meclis üyesi istifa etti

Rize’de Pazar Belediyesi AK Partili Belediye Meclis Üyesi Mehmet Engin, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Engin, belediye meclis üyeliğine bağımsız olarak devam edeceğini belirtti. Engin, istifasını, sosyal medya hesabından, "yorumsuz" notu ile paylaştı. 

yorumsuz.png
AK Partili Pzar Belediye Meclis Üyesi Mehmet Engin, istifa dilekçesini sosyal medyadan "Yorumsuz" notuyla paylaştı / Fotoğraf: Facebook

 

Mehmet Engin, noter aracılığı ile verdiği istifa dilekçesinde “2019 yılında yapılan yerel genel seçimleri ile Adalet ve Kalkınma Partisi listesinden Pazar Belediyesi meclis üyesi olarak seçildim. Gördüğüm lüzum üzerine bu tarihten itibaren Belediye Meclis Üyeliğimi bağımsız olarak yürütmek üzere Adalet ve Kalkınma Partisinden ve üyeliğimden istifa ediyorum. İstifa ettiğimi bildirir, gereğinin yapılmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU