Tarantino'nun Ucuz Roman'da başroller için düşündüğü asıl isimlerin listesi ortaya çıktı

John Travolta ve Samuel L. Jackson ikinci seçenekler arasındaydı

Tarantino'nun kült filmi Ucuz Roman, 1994'te gösterime girmiş, 7 dalda Oscar'a aday gösterilmişti (Miramax)

Yeni bir tweet, Quentin Tarantino'nun Ucuz Roman'ın (Pulp Fiction) başrolleri için aslında kimleri istediğini ortaya çıkardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tarantino'nun suç filmi 1990'ların en beğenilen filmlerinden biri ama yönetmen ilk tercihlerine bağlı kalsaydı, film çok farklı görünecekti.

John Travolta ve Samuel L Jackson, filmde Vincent Vega ve Jules Winnfield karakterlerini canlandırıyor ama (yazar Don Winslow'un yanı sıra başkalarının da Twitter'da paylaştığı) taslak halindeki oyuncu listesine göre her iki oyuncu da kendi rolleri için ikinci seçenekti.

Tarantino, karakterler için kimi istediğini not ederken, 1992'de Rezervuar Köpekleri'nde (Reservoir Dogs) birlikte çalıştığı Michael Madsen'ın yanı sıra Laurence Fishburne'ü tercih etmişti.

Jackson'ı ayrıca, Marcellus Wallace rolü için de yazmış, nihayetinde karakteri ilk tercihi olan Ving Rhames oynamıştı.

Vincent için aday olan diğer aktörler arasında Alec Baldwin, Gary Oldman ve Michael Keaton vardı. Tarantino, Eddie Murphy'yi de Jules için ayırmıştı.

Screenshot 2021-06-02 at 08.54.17.png
Quentin Tarantino'nun "Ucuz Roman" için rol dağılımı istek listesi (Twitter)


İlginç bir şekilde, Bruce Willis'in adı Butch'a dair hiçbir listede görülmüyor, aslında rol Matt Dillion için yazılmış. Düşünülen diğer aktörler arasında Sean Penn, Nicolas Cage, Aidan Quinn ve Johnny Depp de var. Depp, restoran soyguncusu Pumpkin (Tim Roth) rolü için düşünülüyordu.

Tarantino'nun ilk tercihlerinin oynadığı roller Marcellus'la birlikte The Wolf (Harvey Keitel) ve Koons (Christopher Walken) oldu.
 

Screenshot 2021-06-02 at 08.55.33.png
Quentin Tarantino'nun "Ucuz Roman" için rol dağılımı istek listesi (Twitter)​​​​​​


Dikkat çeken diğer bir noktaysa, Mia Wallace'ı oynayan Uma Thurman'ın Tarantino'nun not ettiği 16 oyuncu arasında olmaması ve Jody rolünü, Tarantino'nun ilk tercihi Patricia yerine, onun kız kardeşi Rosanna Arquette'in canlandırmasıydı.

Tarantino, Mia rolü için ilk başta Virginia Madsen, Alfre Woodard, Bridget Fonda, Angela Bassett ve Dirty Dancing'in yıldızı Jennifer Beals'ı düşünmüştü.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU