Hamas Politbüro üyesi: Gazze'deki fabrikalarımız roket üretimine yeniden başladı

Son gerilimde Gazze'den atılan yaklaşık 4 bin 350 roket ve havan topu İsrail'de 12 kişinin ölümüne ve büyük zarara yol açmıştı

Hamas, Gazze'de düzenlediği İsrail karşıtı gösterilerde sık sık roketlerini sergiliyor (Reuters)

Gazze 11 gün süren ve 250'den fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği İsrail saldırılarının yaralarını sarmaya çalışırken, Hamas Politbüro üyesi Fethi Hamad roket üretimine yeniden başladıklarını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Son gerilimde Gazze'den atılan 4 bin 350 roket ve havan topu İsrail'de 12 kişinin ölümüne ve büyük zarara yol açmış, İsrail'in hava savunma sistemi Demir Kubbe'nin işlevselliğiyle ilgili soru işaretleri tartışma yaratmıştı. Gazze'den atılan roket sayısının önceki savaşlara kıyasla epey yüksek olması, Gazze Şeridi'nde İsrail ablukasına rağmen silah üretiminin İran'ın desteğiyle gelişmeye devam ettiğini ortaya koymuştu.

10 Mayıs'ta Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı ve çok sayıda Filistinli çocuğun hayatını kaybettiği hava saldırılarında sivil yerleşimleri hedef alarak büyük tepki çeken İsrail, 20 Mayıs'ta ateşkes kararı almıştı.

Hamas yetkilisi Fethi Hamad, dün yaptığı açıklamada "İsrail rejiminin son saldırılarının sona ermesiyle Filistin direnişi roket üretimini sürdürüyor" dedi. Hamad, "Fabrikalarımız ve atölyelerimiz, (İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu'nun Kudüs ve Tel Aviv'deki inadını kırmak için binlerce roket üretmeye yeniden başladı" diye konuştu.

Bir diğer Hamas lideri Yahya Sinvar da, "işgal rejimine karşı savaşın, İsrail Filistinlilere yönelik işlediği suçlara son verene dek devam edeceğini" belirtti. Sinvar, Filistinlilerin bedeli ağır olan savaştan yana olmadığını ancak İsrail işgali sürdüğü sürece savaş seçeneğinin ortadan kalkmayacağını kaydetti.


Independent Türkçe, Press TV

DAHA FAZLA HABER OKU