Erdoğan: Kanal İstanbul'un sağında solunda iki şehir inşa edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çamlıca Kulesi’nin açılış töreninde konuşuyor

 

Çamlıca Kulesi'nin resmi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çamlıca Kulesi açılışında yaptığı konuşmada Kanal İstanbul'un temelinin de önümüzdeki ay atılacağını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan, kule projesi için "Sadece ülkemizde değil tüm dünyada örnek teşkil edecek bu projeyi başarıyla hayata geçirmiş olduk" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Televizyon ve radyo, medya kuruluşları ile haberleşme operatörlerine hizmet sağlayacak Çamlıca Kulemizin ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum. Sadece ülkemizde değil tüm dünyada örnek teşkil edecek bu projeyi başarıyla hayata geçirmiş olduk" dedi.

"Çevrecilik lafla olmuyor"

"Çevrecilik lafla olmuyor, çevrecilik ispat-ı vücutla oluyor. Bunu yapan da biziz." diyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Aynı modeli, şartların müsait olduğu yerlerde ülke genelinde yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Milyonlarca ağacı biz ülkemizin dört bir yanına diktik. Bir taraftan teröristler geldiler, yaktılar yıktılar. Biz ise o yakılan, yıkılan yerlere hemen anında ağaçları diktik. AK Parti budur. Öyle lafla peynir gemisi yürümüyor. Ancak ispat edeceksin. Boğaz'a hakim bir manzaranın üzerinde deniz seviyesinden itibaren 587 metre uzunluğa sahip bu kule, aynı zamanda İstanbul'un en yüksek yapısı unvanına da sahiptir. Çamlıca'da faaliyete geçen kulemizi yeni dönemin en önemli yatırımlarından ve sembol eserlerinden biri olarak görüyorum. Kule bünyesindeki sosyal tesislerin de Türk turizmine önemli katkı sağlayacağı açıktır"

"Kanal İstanbul'un temelini atacağız"

Önümüzdeki Haziran ayında Kanal İstanbul'un temelini atacaklarını söyleyen Erdoğan, "Kanal İstanbul'un üzerinde 6 tane de köprü olacak. Kanal İstanbul'un sağına soluna iki yeni şehir yapacağız. İstanbul bir başka güzel olacak. Ama o malum çevre buna da karşı çıkacak. Biz yine de yapacağız" dedi.

"Kanal İstanbul'u İstanbul'a kazandırdığımızda İstanbul'un hem coğrafi hem stratejik hem tabii güzelliği bir kat daha artacaktır" diyen Erdoğan, "Kanal İstanbul'un sağında, solunda 2 şehir inşa edeceğiz. Bu 2 şehirle İstanbul bir başka olacak" ifadesini kullandı.

Ümraniye çöplüğündeki patlamayı hatırlatan Edoğan ve "CHP işte o Ümraniye çöplüğünün patlamasına seyirci kaldı. Onlar patlattı, biz yaptık. Şimdi orada spor tesisleri var. Aramızdaki fark bu" şeklinde konuşan Erdoğan, şunları ifade etti:

"İstanbul'u hak etmek için önce bu şehre kalpten gelen bir aşkla sevdayla bağlı olmak gerekiyor. Bu şehrin büyüklüğünden kaynaklanan cefasını da en az sefası kadar öpüp başınızın üzerine koymuyorsanız İstanbul'u hak etmiyorsunuz demektir. İstanbul'a yapılan her hizmetin Türkiye'nin tamamına yapıldığının, burada ortaya çıkan her değerin insanımızın her birinin hayatına yansıdığının bilinciyle hareket ettik. Tabii bazılarına bu gerçekleri anlatmak çok zor. Anlamıyorlar"

Erdoğan'ın konuşmasının ardından kurdele kesilerek 100 FM radyonun yayın yapabileceği Çamlı Kulesi törenle açıldı.

İstanbul'un fethinin 568. yıl dönümünü kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un fethinin 568. yıl dönümünü tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Tarihimizin en ihtişamlı zaferlerinden biri olan İstanbul'un Fethi'nin 568. yıl dönümünü tebrik ediyorum. Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olan, bu eşsiz şehri medeniyet mirasımıza katan Fatih Sultan Mehmet Han'ı ve şanlı ordusunu rahmetle, hürmetle yad ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, AA

 

DAHA FAZLA HABER OKU