Erdoğan: Batı başta olmak üzere dünyanın pek çok yerinde İslam düşmanlığı kanser gibi hızla yayılmaktadır

Erdoğan konuşmasında, "İkinci Dünya Savaşı sırasında yaşanan Yahudi soykırımını kendilerince özel bir paranteze alanlar bu defa hedef tahtasına Müslümanları yerleştirmişlerdir" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu'na katılarak açıklamalarda bulundu.

"Sözlerime karşımızdaki meselenin islamofobi islam korkusu düpedüz islam düşmanlığı olduğunu belirterek başlamak istiyorum" diyen Erdoğan, başta Batı olmak üzere dünyanın pek yerinde İslam düşmanlığının kanser gibi hızla yayıldığını söyledi.

Erdoğan şöyle devam etti:

Anadolu'yu ve Kudüs'ü ele geçirme hülyasıyla gerçekleştirilen Haçlı seferleri yıkımlarla dünya tarihinin seyrini değiştirmiştir. Batı, Türklerin şahsında somutlaştırdığı Doğulu toplumlara karşı kinini oryantalizm adı altında korumuştur. Son örneği de Avusturya Başbakanlık binasına terörist İsrail'in bayrağını çekmeyi koyuyorsa bunun nereye varacağını anlamak mümkündür.

"Dünyadaki tüm insanlara İslam'ın değil İslam düşmanlığının tehdit olduğunu açıklamalıyız"

Son 5 yılda en büyük 5 Avrupa Birliği ülkesinde sivil toplum kuruluşlarına 15 binin üzerinde İslam düşmanlığı vakası bildirildiğini aktaran Erdğan, "Önceleri islam düşmanlığı islamı terör yaftasıyla sunanlar artık tüm Müslümanları hedef almaktan kaçınmıyorlar. Kendilerini kültürel olarak üstün görenler Müslümanlar başta olmak üzere diğer tüm gruplara ayrımcılık yapıyor" dedi.

Erdoğan ayrıca, "Dünyadaki 7 buçuk milyarı aşkın insanın her birine islamın değil islam düşmanlığın küresel bir tehdit olduğunu anlatmalıyız" ifadesini kullandı. 

"Ülkemizde Ezana, camiye, başörtüsüne tahammül edemeyenlere rastlayabiliyoruz"

"Kendi ülkemizde bile bu hastalığın tezahür ettiğini unutmamalıyız" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Ezana, camiye, baş örtüsüne, dini ibadetlere tahammül edemeyenlere rastlayabiliyoruz. Ülkemizde yıllardır süren laiklik tartışmalarının gerisinde dini özgürlüklerin korunmasından ziyade yasaklanması niyetlerinin yol açtığı gerilimler vardır. Bu çarpık zihniyet darbelerin en büyük bahanelerinden biri olarak ortaya çıkmaktadır. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU