BTS, Billboard Müzik Ödülleri törenine damga vurdu

K-pop grubu 21 Mayıs'ta yayımladığı parçayı ilk kez canlı bir performansla ortaya koydu

BTS, ödül töreninde 4 ödül kazandı (AP)

2021 Billboard Müzik Ödülleri için hazırlanan dünyaca ünlü K-pop grubu BTS, "Butter" parçasının canlı performansıyla hayranlarını büyüledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Grubun ikinci İngilizce parçası olan "Butter" 21 Mayıs'ta yayımlanmış ve şarkının müzik videosu YouTube'da izlenme rekorları kırmıştı. "Butter", 15 dakikadan kısa bir süre içinde 10 milyondan fazla kullanıcı tarafından görüntülenmişti. 

BTS'in egale ettiği rekorsa yine kendisine aitti. Geçen yıl ağustosta yayımladıkları "Dynamite" parçası da ilk yarım saatte 12 milyon dinlenmeyle çok ciddi bir başarı kaydetmişti. 

Bununla birlikte BTS aday gösterildiği 4 dalda ödülleri almayı başardı. 

NME'nin haberine göre K-pop grubu 2021 Billboard Müzik Ödülleri'nde "Dynamite" şarkısıyla "En Çok Satan Şarkı", "En İyi İkili/Grup", "Şarkıları En Çok Satılan Sanatçı", "En İyi Sosyal Medya Sanatçısı" (seyirci oylamasıyla) ödüllerini kazandı. 

 

 

Metro'nun bildirdiğine göreyse BTS üyesi Suga, Billboard Ödülleri'ne yönelik şu ifadeleri kullandı:

Her şarkının ilk performansında hep telaşlı, heyecanlı ve gergin oluyoruz. Billboard Ödülleri bizim için çok önemli ve anlamlı bir etkinlik. Sanırım hepimiz çok heyecanlıyız.

4 kategoride birden aday gösterilmemiz elbette kolay değil ve bu yüzden bu büyük bir onur. Özellikle en çok satan şarkı ve şarkısı en çok satılan sanatçı adaylıkları BTS için ilk, bu yüzden gerçekten harika hissettirdi.

BTS'in göz dolduran başarısının yanı sıra Drake "Yılın Şarkıcısı" seçilirken The Weeknd "En İyi R&B Şarkıcısı" unvanına layık görüldü. Taylor Swift de "Yılın Kadın Şarkıcısı" ödülünü kucakladı.

 

ap.jpeg
The Weeknd 10 ödül birden almayı başardı (AP)

 

Ödül törenine The Weeknd aldığı 10 ödülle damgasını vurdu

 

Independent Türkçe, NME, Metro, Billboard

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU