Milyon dolarlık bağışlardan destek mesajlarına BTS'in en cömert anları

Dünyaca ünlü K-pop grubu hem ihtiyaç sahiplerine hem de ırkçılık karşıtı hareketlere destek vermesiyle biliniyor

BTS, "Butter" şarkısıyla tüm dünyada büyük bir yankı uyandırdı (AFP)

Yayımladıkları son şarkı "Butter"la YouTube rekorlarını altüst eden BTS, yalnızca müzikal başarısıyla değil toplumsal duyarlılığıyla da biliniyor. 

RM, Jimin, Jungkook, Suga, J-Hope, V ve Jin'in oluşturduğu grup birçok farklı örnekte hem ihtiyaç sahiplerine hem de toplumsal hareketlere verdikleri destekle hayranlarının takdirini almıştı. 

People'ın haberine göre J-Hope, 4 Mayıs'ta ChildFund Korea adlı kuruluşa 89 bin dolar (yaklaşık 750 bin TL) bağışta bulunmuştu. Çeşitli kampanyalar yürüten kuruluşa destek veren şarkıcı ChildFund Korea'nın Tanzanya'daki şiddet mağduru çocuklara yardım amacıyla oluşturduğu çalışmaya destek vermişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hem BTS hem de grubun plak şirketi Big Hit Entertainment, Siyahilerin Hayatı Önemlidir (Black Lives Matter) hareketine cömert desteklerde bulunmuştu. Plak şirketi Haziran 2020'de harekete 1 milyon dolar (yaklaşık 8,5 milyon TL) bağış yapmıştı. BTS'in hayran grubu BTS ARMY de sosyal medyada yürüttükleri kampanyayla harekete destek olmuş ve 1 milyon dolardan fazla bağış toplamıştı. 

K-pop grubu toplumsal konularda da düşüncelerini belirtmesiyle tanınıyor. BTS, 29 Mart'ta ırkçı saldırılara karşı Twitter'da yaptığı paylaşımda "üzüntü ve öfke duyuyoruz" diye belirtmişti. Grup söz konusu paylaşımı 16 Mart'ta Atlanta'da 6 Asyalı kadın da dahil 8 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından yapmıştı. 

Birleşmiş Milletler'in 75. Genel Kurulu'nda konuşan sanatçılar pandemi sürecinde umut ve destek mesajları paylaşmıştı. Her bir grup üyesi ne kadar yalnız ve umutsuz hissederlerse hissetsin bu duyguları müziklerine kanalize ettiğini belirtmişti. 

 

 

Suga, 28. doğum gününde 11 Mart'ta Keimyung Üniversitesi Dongsan Tıp Merkezi'ne 88 bin dolar (yaklaşık 740 bin TL) bağış yapmıştı. Şarkıcı, maddi zorluklar nedeniyle yeterli bakım alamayan çocuklara destek olmak istediğini söylemişti. 

BTS, "Love Yourself: Her" isimli albümü 2017'de piyasaya sürdükten sonra UNICEF'le işbirliği yaparak gençlerin daha güvenli bir dünyada yaşaması için şiddet karşıtı kampanya yürütmüştü. Grup albüm satışlarından elde edilen gelirlerin bir kısmını bu amaç için bağışlamıştı. 

Jin, 2019'da yaptığı yaklaşık 88 bin dolarlık bağışın ardından UNICEF'in Onur Kulübü'ne dahil olmuştu. Bahsi geçen kulüp çocukların hayatlarını farklı biçimlerde geliştirmeyi amaçlayan kuruluşa yüklü miktarda bağış yapan kişilerden oluşuyor.

Grubun lideri RM, 25. yaş gününde işitme engelli öğrencilerin müzik eğitimi almasına katkı yapmak için Seul Samsun Okulu'na 100 milyon Kore wonu (yaklaşık 750 bin TL) bağışlamıştı. 

Jimin de 2019'da doğduğu Busan şehrinin eğitim ofisine 100 milyon Kore wonu bağış yapmıştı. Şehrin eğitim ofisi bağışları bölgedeki okullara paylaştırıyor.

BTS'in hayran grubu BTS ARMY de toplumsal konulardaki duyarlılığıyla biliniyor. ARMY yakın zamanda Hindistan'ın Kovid-19 krizini aşmasına destek olmak için bağış kampanyası başlatmıştı

 

Independent Türkçe, People

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU