Makedonya Türk Hareket Partisi Genel Başkanı Enes İbrahim, Independent Türkçe'ye konuştu: Peker'i ülkeye davet ettiğim doğrudur

Sedat Peker, Makedonya'ya gittiğinde kendisine bu ülkede kalmasını söylediğini iddia ettiği Türk Hareket Partisi Genel Başkanı İbrahim, Peker'in açıklamasını doğruladı. İbrahim, Peker hakkında Makedonya'da herhangi bir soruşturma olmadığını öne sürdü

Sedat Peker, Makadonya'da kalmasını tavsiye ettiğini öne sürdüğü Makedonyalı Türk siyasetçi Enes İbrahim, Independent Türkçe'ye konuştu / Fotoğraf: Youtube / Wikipedia

Organize suç örgütü liderliği suçundan hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker, 7'ncisini yayınladığı videoda Balkanlar'da bulunduğu sürece dair açıklamalarda bulundu.

Peker'in verdiği bilgiye göre, Kuzey Makedonya'da bulunurken ikamet kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle gözaltına alınarak ardından Kosova'ya sınır dışı edildi.

Kendisine sahte kimlik hazırladıkları öne sürülen 10 polisin de tutuklandı. Bu sürece dair konuşan Peker, Makedonya'ya nasıl geldiğini videoda şöyle anlattı:

"Enes İbrahim 'burada kal' dedi"

"Geçtim Makedonya. Sonra Türk Hareket Partis Genel Başkanı Enes Başkan. İbrahim, çok namuslu şerefli biri. Genç pırıl pırıl biri. İktidarda da koalisyon ortağı. Ya dedi 'burada kal ya da sıkıntı olur'. Ben gidip görüşeyim. Beraber gidip görüşmeler yaptık. 'Tamam kalacağız'. Üçüncü ayın sonu bir baktım ABD, Saddam'ın sarayına öyle girmedi. Yüzlerce asker…"

Peker’in açıklamasından sonra Enes İbrahim'i arayarak Peker'i tanıyıp tanımadığını, Makedonya'da kalması için kendisinin mi tavsiyede bulunduğunu ve sonrasında herhangi bir soruşturma açılıp açılmadığını sorduk.

sedatkimlik.jpg
Makedonya'daki operasyonda Sedat Peker'in üzerinde çıktığı iddia edilen kimlik 

 

"Tanışıklığımız eskiye dayanır, Peker'i ülkeye davet ettiğim doğrudur"

Makedonya dışında olduğunu belirten İbrahim, sorularımızı yazılı olarak yanıtladı ve şöyle dedi:

Sayın Peker ile tanışıklığımız eskiye dayanır. Kendileri Balkan coğrafyasında bulunduğu dönemlerde ülkemizi de ziyaret etti.  Kuzey Makedonya'yı ziyaret ettiğinde buraları tarihi, kültürel ve doğal olarak beğenen Peker'i ülkeye davet ettiğim doğrudur.      

"Peker hakkında ülkemizde herhangi bir uyarı veya soruşturma olmadı"

İbrahim, Peker hakkında bir soruşturma olup olmadığını bilmediğini söyleyerek, sözlerini şöyle tamamladı:

Ülkede oturum süresi dolduğundan, yeni bir oturum için başvurulmadığından dolayı sınır dışı edildi. Ailesi ile birlikte bir süre Üsküp'te ikamet eden Peker'in ülkemizde herhangi bir yasa dışı konu hakkında işleme tutulduğuna dair bir bilgim bulunmamaktadır. Sanırım bu yüzden ülkemizde herhangi bir uyarı veya soruşturma olmamıştır. Vatandaşı olduğu kendi ülkesinden normal çıkış gerçekleştirmiş, balkan coğrafyasında birçok ülkede normal şekilde giriş-çıkış yapmıştır diye biliyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daha önceki açıklamasında "Türkiye'deki kriminal kimi grupların 15 yıldır ülkemize bölgemize gelip gittiğini görüyoruz" demişti

Enes İbrahim'den Peker'e yönelik bu ülkede yapılan operasyondan sonraki günlerde 6 Mayıs 2021 Perşembe günü yaptığımız "Kimi Balkan ülkeleri, Türk kaçakların Meksika'sı olmaya aday" başlıklı haberimizde de görüş almıştık.

İbrahim, Türkiye’de aranan kişilerin neden Balkanlar’ı seçtiği sorusuna şöyle cevap vermişti.

İbrahim, başını Türkiye'de belaya sokanların aralarında Yukarı Makedonya'nın da olduğu kimi Balkan ülkelerine neden geldiklerini özel olarak bilmediğini belirterek şöyle demişti:

Bu yeni bir durum değil. Türkiye'deki kriminal kimi grupların 15 yıldır ülkemize bölgemize gelip gittiğini görüyoruz. Bugün Makedonya'da her yerde Türkler veya Türkçe konuşan insanlar var. Makedonya'ya gelenler görmüştür. Anadolu'dan farkı yok. İstanbul'a çok yakın bir nokta. Ama dediğim gibi başka bir nedenleri var mı bilmiyorum.

Ancak İbrahim, o günkü açıklamasında Sedat Peker ile olan tanışıklığına dair herhangi bir şey söylememişti.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU