ABD'de engelli yardımı alan vücut geliştirmeci, Instagram'da yakayı ele verdi

Anthony Ragusa'nın limuzin kiralama işi yaptığı da öğrenildi

Zanlı Anthony Ragusa 50 yaşında (Fotoğraf: Temsili / Unsplash)

ABD'nin New York eyaletinde kendisini yıllarca engelli olarak gösterip destek fonlarından 200 bin dolardan (yaklaşık 1 milyon 500 bin TL) fazla para alan vücut geliştirmeci, eşinin Instagram profilinde fit vücuduyla görününce yakayı ele verdi.

"Engelli yardımları, vücutları günlük ihtiyaçlarını yerine getiremeyen ihtiyaç sahiplerine yardım etmek için var" diyen eyalet başsavcısı Letitia James, 20 Mayıs'ta yapılan açıklamada sözlerini şöyle sürdürdü:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Anthony Ragusa eyaletten binlerce dolar çalarken, aynı zamanda bir işi vardı ve poz verip fotoğrafları internette paylaşıyordu. Sahtekarlık yaparak bu destekten yararlanması, sadece gerçekten engeli olan kişilere atılan utanç verici bir tokat değil, aynı zamanda vergi mükelleflerinin parasının büyük israfı.

Başsavcılık, müfettişlerin Ragusa'nın profesyonel vücut geliştirmeci olan eşinin sosyal medya hesabında ağırlık kaldırdığı fotoğraflarla videoları gördüğünü ve vücut geliştirme yarışmasına hazırlandığını bildirdi. Adamın yardım aldığı dönemde limuzin kiralama işi yaptığı kaydedildi.

Bununla birlikte savcılar, Ragusa'nın ilk olarak 2013'te engelli desteğine başvurduğunu ifade etti. Zanlı, elektrikçi olarak çalışırken düştüğünü, günlük işlerini yerine getiremediğini, 15 dakikadan fazla yürüyemediğini ve 30 dakikadan fazla oturamadığını söylediği açıklandı.

Vücut geliştirmecinin 2015-2020 arasında sakatlık iddiasını yinelediği öğrenilirken, video ve fotoğraflardan yola çıkan savcılar, Ragusa'nın 2017'de yarışmalara hazırlanmaya başladığını düşünüyor.

Ragusa, hırsızlık ve sahte belge hazırlama suçlarıyla karşı karşıya. Duruşmaya geleceğine ve yasadışı faaliyette bulunmayacağına dair yazılı bir söz veren zanlı, şartlı tahliye edildi.

 

Independent Türkçe, Fox News, Newsday

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU