Kılıçdaroğlu: Sedat Peker'den 10 bin dolar alan siyasetçi açıklanmalı, Meclis'in üzerine düşen gölge kaldırılmalıdır

Sedat Peker'in videolarında yer alan iddialarla ilgili yorumda bulunan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuda sessiz kaldığını belirterek, "Sanki Erdoğan bu ülkeyi hiç yönetmiyor" ifadesini kullandı

Fotoğraf: Twitter

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Jahrein" kullanıcı adı ile tanınan Twitch yayıncısı Ahmet Sonuç'un yayınına katılarak açıklamalarda bulundu.

Gençlerden gelen soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Gençliği nasıl mutlu edeceğimiz zor bir soru çünkü herkesin mutluluğu için farklı bir çıta var. Ama temel noktalar var. İlk olarak bu gençlik özgürlük istiyor, attığı tweet yüzünden sabah 5'te kapısına polis gelsin istemiyor” dedi.

Kılıçdaroğlu, "Ben seçildiğimde" ifadesini kullandı

"Ben seçildiğim zaman hakaret etmemek kaydıyla her türlü eleştiriyi yapacaklar, ben de o eleştirilerden ders alacağım" diyen Kılıçdaroğlu'nun bu ifadesi sonrası yayını izleyenler tarafından "Cumhurbaşkanlığı adayı sinyali mi?" yorumu yapıldı. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu “Ben partim adına konuşuyorum, bireysel konuşmuyorum" dedi.

"İktidara geldiğimizde, Paypal, Booking ve Uber ile oturup konuşacağız"

İktidara geldikleri takdirde gençlere hizmet için projeler geliştireceklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Gençlerin tümüne sözüm; konsol mu, cep telefonu mu elektronik ne alakacaklarsa gençler için KDV, ÖTV indirimi yapılacak.  En yavaş ve en pahalı internet bizde. Neden? Türk Telekom'u kime verdiler? Lübnanlı Hariri ailesine verdiler. Türk bankalarından kredi çekerek aldı. Türk Telekom'un içini boşalttı. Sonra da borçlarını ödemedi. Şu anda Telekom bankaların oldu. Geniş bant internet yaygınlaşacak. Kamu, özel sektörün önündeki engelleri kaldırsın, bunlar çok hızlı gelişir. Bir yatırım için bir çok yerden izin gerekiyor. Bürokratik engelleri kaldıracağız.

Öğrencilerimizi körelten bir eğitim sistemi var. Bu eğitim sistemini tepeden tırnağa değiştireceğiz. Eğitim sisteminin nasıl olacağına siyasetçi değil, eğitimciler karar verecek. Asgari ücretten vergiyi kaldıracağız. İnsan doğduğu andan itibaren vergi ödüyor. Verginin adil olması lazım. Bu verginin ülkenin kalkınmasına harcanması lazım. Yazılım sektöründe Hindistan dünyanın sayılı ülkelerinden biri oldu. CHP olarak Hindistan'a bir heyet gönderdik, bu durumu incelettik. Bunu devletin yapması lazım. İktidara geldiğimizde Türkiye'de yasak olan Paypal, Booking ve Uber ile oturup konuşacağız.

"HDP ile ittifakımız yok, olsa söyleriz"

"HDP ile ittifak içinde misiniz, sizin için ne ifade ediyor?" sorusuna ise Kılıçdaroğlu, "İttifak içinde değiliz. Bir ittifakımız var, ittifakı oluşturan partiler Demokrat Parti, Saadet Partisi, İyi Parti, biz. HDP ile itifakta olsak söyleriz. Böyle bir şey yok. HDP'yi düşmanlaştırıyorlar. HDP bir siyasi parti. Meclis'te grubu var. Başkanvekili var... HDP ile bir ittifakımız yok" cevabını verdi.

"Meclis'in üzerindeki gölge kaldırılmalı"

Kılıçdaroğlu, organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkartılan Sedat Peker'in videolarında yer alan iddialarla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katıldığı televizyon programında Sedat Peker için "Bir siyasetçiden 10 bin dolar para alıyor" açıklamasıyla ilgili ise Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

Arkadaşlara talimat verdim, TBMM başkanına dilekçe verin hangi siyasi Sedat Peker'den 10.000 dolar alıyorsa bu açıklanmalıdır ve meclisin üzerine düşen bu gölge kaldırılmalıdır. Süleyman Soylu bunu acilen açıklamalıdır. Yer altı dünyasının elimine edilmesi lazım, olmamalıdır. Bu olağanüstü rant, para, uyuşturucu demektir. Kendi aralarında rant savaşı var, Erdoğan hiç konuşmuyor. Sanki Erdoğan bu ülkeyi hiç yönetmiyor. Nerede bu adam? İzmit limanında, Mersin limanında uyuşturucular bulunmuş, hiçbir dava açılmamış. Siyasetçiler bu yeraltı dünyası aktörleri tarafından satın alınmıştır demektir bu. Bu kirlilikten Türkiye'nin temizlenmesi lazım. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU