ABD'de polisin ölen adama söylediği son sözler yayımlandı: "Nefes alamaman gerekiyor, seni aptal p**"

Polis, 5 çocuk babası adama şöyle dedi: "Hayır, uslu durmayacaksın. Kahrolası bir dakika boyunca tam orada yatacaksın"

Kısa süre önce ortaya çıkan video, nefes darlığından hayatını kaybeden Tennesseeli bir kişinin üzerine bastıran polislerin, adama "aptal bir p**" olduğunu söylediğini gösterdi.

NewsChannel5, perşembe günü, Mayıs 2020'de Lewisberg'deki polis memurlarının 5 çocuk babası 48 yaşındaki William Jennette'ı zapt ettiği görüntüleri ele geçirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Marshall County'deki bir hapishanede görevli polisler, kelepçeli sandalyeye oturmayı reddettiği için Jennette'ı yere yatırarak destek çağırmıştı.

NewsChannel5'e göre, Lewisberg'deki bir kadın polis nefes alamadığını söyleyen Jennette'a "Nefes alamaman gerekiyor, seni aptal p**" diyor.

Başka bir polis, Jennette'ın boğulma tehlikesine atıfla "Sakin, sakin... Boğulma olasılığını unutmayın çocuklar" ifadelerini kullanıyor.

Hapishane görüntülerine göre son anında Jennette bir polise "Uslu duracağım" diyor fakat polis "Hayır, uslu durmayacaksın. Kahrolası bir dakika boyunca tam orada yatacaksın" diye cevap veriyor.

Jennette bu olaydan iki gün önce halka açık yerde sarhoş olma ve uygunsuz teşhir suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

Resmi kayıtlara göre yapılan otopsi, Jennette'ın ölüm nedeninin metil alkole bağlı "akut karma ilaç zehirlenmesi" ve buna ilaveten "ölüm sebebine katkıda bulunan" "oksijen yetersizliğinden boğulma" olduğunu ortaya koymuştu.

Jennette'in kızı Dominique Jennette, NewsChannel5'e, ailesinin Tennessee eyaletine bağlı Lewsiberg şehrine babasının "dövülmesi, boğulması ve bunun sonucunda ölmesi" sebebiyle dava açacağını söyledi.

"Sanki kalbimi sürekli göğsümden söküyorlarmış gibi geliyor ve hiç huzur yok" diye ekledi.

The Independent, yorum için Lewisberg Emniyet Merkezi'yle iletişime geçmeye çalıştı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU