Avusturya'da Kovid-19 önlemlerine karşıt grubun kılıçları ve cephaneliği yakalandı

İçişleri Bakanı Karl Nehammer, ele geçirilen silahların terör örgütlerinin elindeki cephaneliği andırdığını söyledi

Grubun saldırı planlarını itiraf ettiği bildirildi (Avusturya İçişleri Bakanlığı)

Avusturya'da Kovid-19 önlemlerine karşı çıkan radikal sağcı bir grubun üyelerine yönelik baskınlarda, aralarında kılıçların da bulunduğu çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Telegram'daki bir sohbet grubunda molotofkokteyli ve bomba yapımı, silah satın alma gibi konularda yürütülen tartışmaların tespit edilmesi üzerine baskınların düzenlendiği bildirildi. Görüşmelere göre, grubun başkent Viyana'da 15 Mayıs'ta düzenlenen bir gösteride polise saldırı hazırlığında olduğu da iddia edildi.

Bu gösteri öncesinde ülkenin çeşitli yerlerinde düzenlenen baskınlarda ele geçirilen silahlar arasında koruyucu yelek, kask ve telsizler de bulunuyor.

İçişleri Bakanı Karl Nehammer, ele geçirilen silahların terör örgütlerinin elindeki cephaneliği andırdığını söyledi. Nehammer, bu silahların bu tür radikal grupların ne kadar büyük bir tehdit olduğunu ortaya koyduğunu belirtti.

Avusturya basınına göre, aralarında eski polislerin ve askerlerin de bulunduğu şüpheliler planlarını itiraf ederken olayla bağlantılı olarak hiç kimse gözaltına alınmadı.

Avusturya'da koronavirüs önlemlerine itiraz eden radikal örgütler, ülkenin çeşitli yerlerinde gösteriler düzenlemişti. Birçok halka açık tesisin aylarca kapalı kaldığı ülkede restoranlar, sinema salonları, tiyatrolar ve spor salonları uzun bir aradan sonra çarşamba günü yeniden açıldı.


Independent Türkçe, AP, RT

DAHA FAZLA HABER OKU