Arap Mağrip Birliği'nin Filistin için gerçekleştireceği toplantı ertelendi

Yapılan yazılı açıklamada, ertelenen söz konusu toplantının yapılacağı tarihin daha sonra açıklanacağı belirtildi

Moritanya, Arap Mağrip Birliği'ne Filistin halkına destek amacıyla harcanan çabaların koordine edilmesi için Dışişleri Bakanları düzeyinde toplantı yapılması çağrısında bulunmuştu / Fotoğraf: AA

Moritanya, Arap Mağrip Birliği'nin Filistin halkına destek amacıyla harcanan çabaların koordine edilmesi için Dışişleri Bakanları düzeyinde bugün gerçekleştireceği toplantının ertelendiğini duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Moritanya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ertelenen söz konusu toplantının yapılacağı tarihin daha sonra açıklanacağı belirtildi.

Açıklamada, erteleme kararının bugün düzenlenecek Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısında Filistin vizyonunu desteklemek için Arap Grubu tarafından üstlenilen hazırlıklar konusundaki yükümlülükler göz önüne alınarak verildiği aktarıldı.

Moritanya, dün Arap Mağrip Birliği'ne 20 Mayıs Perşembe günü Filistin halkına destek amacıyla harcanan çabaların koordine edilmesi için Dışişleri Bakanları düzeyinde toplantı yapılması çağrısında bulunmuştu.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), geçen hafta Suudi Arabistan'ın talebiyle Filistin'deki son gelişmeleri görüşmek üzere dışişleri bakanları düzeyinde sanal ortamda bir toplantı gerçekleştirmiş ve uluslararası topluma "İsrail'in Filistin halkına, kutsallarına, mülklerine ve uluslararası hukuk tarafından tanınan haklarına yönelik saldırılarının ve sistematik ihlallerinin durdurulması" çağrısı yapılmıştı.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU