CHP'li Özel'den Bakan Soylu'ya: Sana çok yakın bir gazeteci, Peker ile görüşüp "Kapatalım bu işi" dedi mi?

Peker'in iddialarına ilişkin konuşan Özel, Soylu'nun kamuoyu açısından kendini kurtarmaya çabaladığını ve Sedat Peker'i durdurmak istediğini öne sürdü

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, Halk TV'de katıldığı programda Organize suç örgütü liderliği suçundan hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özel açıklamasında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya "Sana çok yakın bir gazeteci, Sedat Peker ile görüşüp 'Bakan sana bir şeyler söyleyecek ama sinirlenme, kapatalım bu işi' dedi mi?" diye sordu. 

Süleyman Soylu'nun kamuoyu açısından kendini kurtarmaya çabaladığını ve Sedat Peker'i durdurmak istediğini öne süren Özel şunları kaydetti:

Süleyman Soylu'ya çok yakın bir gazeteci Sedat Peker ile bir görüşme gerçekleştirdi mi? Yaptığı görüşmede 'Yeni videolar yayınlama. Bakanımız seninle ilgili bir şeyler söyleyecek ama sinirlenme, kapatalım bu işi' dedi mi? Sonrasında Süleyman Soylu'nun Sedat Peker ile ilgili açıklamalarından sonra, Sedat Peker çektiği bir videoyu o gazeteciye yolladı mı? O gazeteci o videoyu Süleyman Soylu'ya izletti mi? Sonra dönüp Peker'e, 'Aman bu videoyu yayınlama' dedi mi demedi mi?'

"Süleyman Soylu ve Sedat Peker arasında Süleyman Soylu'ya yakın bir gazeteci, Süleyman Soylu'nun mesajlarını halihazırda iletiyor mu iletmiyor mu?" diyen Özel, "Çıkıp desinler 'görüşme yapmadık' diye. Biz Süleyman Soylu'ya da o gazeteciye de inanacağız" dedi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU