Bahçeli: Biz mafyayı tanımayız, mafyayı takmayız, mafyadan da anlamayız

"Cumhur İttifakı’nın üçüncü ortağının 'mafya' olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı, bize kalırsa önce kendine bakmalı, irtibatlarını gözden geçirmelidir"

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son günlerde siyasetteki "mafya" tartışmaları konusunda partisine ve Cumhur İttifakı'na yönelik eleştirilere yanıt verdi. "Biz mafyayı tanımayız, mafyayı takmayız. Mafyadan da anlamayız" diyen MHP lideri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na HDP üzerinden yüklendi.

Meclis'in verdiği üç haftalık aranın ardından partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, CHP liderine tepki gösterdi:

Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi vazgeçilmez bir unsur olarak ifade etmesi yalnızca akıl tutulması ile ifade edilemez. Terörist Demirtaş'ın haksızlığa uğradığını söylemesi de dil sürçmesi değildir. CHP Genel Başkanı, HDP’nin eş başkanlığına taliptir. Ahı gitmiş, vahı kalmıştır. CHP Genel Başkanı HDP ile yatmış PKK ile uyanmıştır. Bu pespayelik onun alnına kazınmıştır. Bunlar PKK'yı devlet kademesine taşıyacak kadar bu millete uzaklaşmıştır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"CHP yönetimi bozguncudur, milletimiz 2023 Haziran ayında bozguncuları sandıkta bozuk para gibi harcayacaktır" diye konuşan Bahçeli, hakkında kırmızı bültenle arama kararı bulunan Sedat Peker'in yayınladığı videolar sonrası siyasette yaşanan tartışmaları da değerlendirdi.

Bu konuda da Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Bahçeli, şunları söyledi:

Cumhur İttifakı’nın üçüncü ortağının 'mafya' olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı, bize kalırsa önce kendine bakmalı, irtibatlarını gözden geçirmelidir. Terör örgütüyle ittifak kuran bir partinin, mafyadan dertlenmesi yüzsüzlüktür. Biz mafyayı tanımayız, mafyayı takmayız, mafyadan da anlamayız. Cumhur İttifakı, cumhurla birliktedir.

Kudüs önerisi

İsrail’in yoğun saldırısı altında olan Gazze konusunda partisinin önerilerini açıklayan Bahçeli, "Kudüs’e koruyucu güç planlanmıyorsa Türk milleti yeni bir nöbet için devreye girmelidir" önerisini gündeme getirdi.

"Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu çerçevedeki düşünce ve önerileri ana hatlarıyla şunlardan ibarettir" diyen Bahçeli, şunları söyledi:

1 – İsrail hunhar saldırılarına derhal son vermeli, işgal ettiği yerlerden geri çekilerek ateşkes rejimi tesis edilmelidir.

2 – Kudüs’te her dinin, her kültürün, her etnik yapının ortak paylaşım ve yönetimini esas alacak bir idare yapısıyla kalıcı ve kapsayıcı yeni bir siyasi denkleme ihtiyaç ertelenemez düzeydedir.

3 – Kudüs’e özel statü verilmeli, oluşacak bu statünün siyasi muhtevasını 3 semavi dinin mensupları ve temsilcileri eşgüdüm halinde ve mutabakat içinde belirlemelidir.

4 - Bölgede eşit, adil ve iki devletli sistemin kurulması için Birleşmiş Milletler harekete geçmeli, inisiyatif üstlenmeli, caydırıcılığını kullanmalıdır.

1967 öncesi sınırları dikkate alınarak başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devleti uluslararası camiada tanınmalıdır.

5- Nihai amaç, huzur ve güvenlik içinde yaşayan, barış ve kardeşlikle perçinlenmiş Kudüs’ün tezahürüdür.

6- Birleşmiş Milletler veya İslam ülkeleri öncülüğünde oluşturulacak bir koruyucu gücün çatışma ve gerginlik alanlarına konuşlandırılarak saldırıların engellenmesi acilen gündeme alınmalıdır.

Kudüs’e Birleşmiş Milletler veya İslam ülkelerinin katılımıyla teşekkül edecek bir koruyucu güç planlanmıyorsa, o zaman tarihin sesine kulak verilmeli, medeniyetler şehri Kudüs’ün ruhunu ve dokusunu bilen Türk milleti yeni bir nöbet için devreye girmelidir. Şayet ABD bunun önünde engelse NATO üyeliğini derhal tartışmaya açalım, Kürecik'i de, İncirlik'i de boşaltalım.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU