Karar yazarı: Yoldan çıkmış beş ton kokain

"Dile getirilen iddiaların yalan ve iftiradan ibaret olduğuna inanmamız isteniyorsa kulaklarımızın kurusıkı hamasetten daha fazlasını işitmesi gerekir"

Fotoğraf: Twitter

Karar gazetesi yazarı İbrahim Kiras, hakkında kırmızı bülten ile arama kararı bulunan Sedat Peker’in “kokain” iddiasını köşesine taşıdı.

Kiras, bugünkü “Yoldan çıkmış beş ton kokain” başlıklı yazısında “İddiaların hepsini bir kenara atalım. Hepsini yalan ve iftira kabul edelim… Peki, ‘varış yeri’ Türkiye olan kokain sevkiyatı konusu ne olacak?” diye sordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kiras'ın yazısının bir kısmı şöyle:

Bundan bir yıl önce Kolombiya’da yakalanan ve resmi makamlar tarafından “varış yerinin İzmir olduğu” açıklanan 265 milyon dolar değerindeki 5 ton kokain ile geçtiğimiz haftalarda Panama’da yakalanan ve son durağı Mersin limanı olan 616 paket kokain sevkiyatlarının alıcı tarafları hakkındaki belirsizlik ve bununla ilgili suçlama ve iddialar boş verilecek bir konu değil. Bu hususta herhangi bir soruşturma açılıp açılmadığına, konuya yargının el koyup koymadığına dair bir açıklama yapılmamış olması da durumun vahametini arttırıyor. Dile getirilen iddiaların yalan ve iftiradan ibaret olduğuna inanmamız isteniyorsa kulaklarımızın kurusıkı hamasetten daha fazlasını işitmesi gerekir.

Bir iç hesaplaşmanın veya intikam arayışının sonucu olarak ortaya dökülmüş bulunan diğer iddialar da çok vahim ve ne yazık ki bunların da ciddiye alınmasını gerektiren bir bağlam ve bir arka plan var.

Peker ne demişti?

Yurtdışında bulunan ve organize suç örgütü lideri olmak iddiasıyla aranan Sedat Peker, sosyal medyada yayınladığı bir videoda eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ı suçlamıştı.

Peker, şunları söylemişti:

Lütfen internete gidin bakın Kolombiya Limanı'nında 4 ton 900 kilo kokain yakaladılar. Açıklama yaptılar, 'Bunlar Türkiye'ye gidecekti' diye. İzmir Limanına bir kimya firmasına. Türkiye'de bu kokainleri teslim alacak yerle ilgili hiçbir operasyon yok. Hiç kimseye. Biz 4 ton bulgur getirsek bizi alır faturayı eksik yazdık diye gelir nezarete atarsınız. Uyuşturucunun geldiği adres belli.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU