AK Partili Külünk'ten "Kademeli Normalleşme Tedbirleri"ne tepki: Gözden geçirilsin

Külünk paylaşımında, "Belirsiz Normalleşme Genelgesi işlevinde bu tarz planlar gerçekten sadece anormalleşmeyi besler" ifadesini kullandı

Fotoğraf: AA

AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk "Kademeli Normalleşme Tedbirleri"ni eleştirdi. Külünk, genelgede "Kademe Takvimi" olamadığını belirtirken, "Sadece 'İkinci bir emre kadar durum bu' haberi var" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı, valiliklere tam kapanma süresinin bitmesine kısa bir zaman kala "Kademeli Normalleşme Tedbirleri" konulu genelge gönderdi.

AK Partili Külünk ise Twitter hesabından bir dizi paylaşım yaparak genelgeye tepki gösterdi.

"Belirsiz Normalleşme Genelgesi"

Külünk paylaşımlarında "Tuhaf çelişkili izlenimi veren başka serbestliklerin bir mantığa oturması da bekleniyordu" ifadesini kullanarak şunları kaydetti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

17 günlük tam kapanma sonrası kamuoyundaki minimum beklenti; Kademeli olsa da hızlı "Normalleşme Dönemine Geçiyoruz..." moralli  günlerine girmekti; 
Özellikle başından beri sanki salgının tek merkezi Restorantlarmış gibi muameleyi bırakıp; Ayrıca tuhaf çelişkili izlenimi veren başka serbestliklerin bir mantığa oturması da bekleniyordu.Ancak genelge bu morali vermiyor; Çünkü  "Kademe Takvimi" yok.Sadece "ikinci bir emre kadar durum bu.”haberi var. Üstelik bu serbestlik zaten 17 gün öncesi aylardır olan  durumla aynı.

 Kafa karışıklığına ve sokağın büyük tepkisine neden olacağı net olan bu genelgenin acilen revize edilmesi ve "Kademe" mantığıyla yasaklanan ne varsa...  Bir tarih öngörüsü olmalı.  Hatta vatandaşımız " Bize nefes aldırın; Biz kurallara belirgin uymazsak; Kademe kademe yasak gelsin!...  Fakat biz hep itaat ediyoruz; siz artık halden anlamaz oldunuz.."  tepkisini verecektir. 1 Haziran sonrasında ise Türkiye’nin küresel düzenin dayatmalarından koptuğu, kendi normalini oluşturulduğu bir süreç için güçlü bir halk desteği oluşmuş durumda iken bunu değerlendirmek gerekir; Aksi halde "Belirsiz Normalleşme Genelgesi" işlevinde bu tarz planlar gerçekten sadece anormalleşmeyi besler.  Lütfen hızla gözden geçirilsin.
 

 

 

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU