Prens Harry kraliyet ailesinin "genetik ıstırap" döngüsünde olduğunu söyledi

Prens Harry, eşi onun akıl sağlığından endişe duymaya başlayınca terapiye başvurduğunu açıkladı

Prens Harry ve Meghan Markle, Kensington Sarayı'nda (Reuters)

Prens Harry İngiliz Kraliyet Ailesi'nden ayrılma kararını kısmen büyürken çektiği "acı döngüsünü kırmak" için aldığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Amerikalı aktör Dax Shepard'ın podcast'inde konuşan Sussex Dükü, vazifeyi bırakmayı ilk olarak 20'li yaşlarının başlarında “annesine yaptıkları” yüzünden düşündüğünü söyledi. "Bunu kendi çocukları için değiştirmek" istediğini iddia etti.

Podcast, prensin eşi Meghan Markle'la birlikte Britanya monarşisinden ses getiren ayrılışından bu yana kamuoyu karşısına son çıkışıydı.

Bu yıl çift, Oprah Winfrey'le bir röportaj yapmıştı ve bu ayın ilerleyen günlerinde Prens Harry ve Winfrey, The Me You Can't See (Göremediğin Ben) adlı bir akıl sağlığı programının prömiyerini yapacak.

Prens, babası Prens Charles'ın Kraliçe Elizabeth ve Prens Phillip'in himayesinde yetiştirilmesinden "mustarip olduğunu" öne sürdü.

Babasının kendisine büyürken "ona davranıldığı şekilde" davrandığını söyledi ve bunu bir tür "genetik ıstırap" olarak nitelendirdi.

Kimseyi parmakla göstermemiz veya kimseyi suçlamamız gerektiğini düşünmüyorum ama kesinlikle ebeveynlik söz konusu olduğunda, belki de babamın veya ailemin çektiği acı veya ıstırap nedeniyle bir tür acı veya ıstırap yaşadıysam, bu döngüyü kırdığımdan emin olacağım, böylece onu başkalarına aktarmayacağım.

Prens Harry "bunun (çocuklarının) başına gelmemesini sağlamak" konusunda biraz sorumlu hissettiğini söyledi.

ABD'ye taşınma kararını ailesini ve ruh sağlığını ilk sıraya koyan bir karar olarak nitelendirdi.

Prens, kraliyet ailesinin bir üyesi olarak hayatını “Truman Show'la hayvanat bahçesinde olmanın bir karışımı” olarak tanımladı.

Röportaj sırasında prens, Markle'ın "onu kızgın halde gördüğünü" ve kraliyet ailesinin bir üyesi olarak görevlerinin "kafeste" gibi hissettirip hissettirmediğini sorduğunu anlattı.

Prens Harry "İş yüzünden, değil mi? Sineye çek. Devam et” ifadelerini kullandı:

Yirmili yaşlarımın başındaydım ve bu işi istemediğimi düşünüyordum, burada olmak istemiyordum. Bunu yapmak istemiyordum. Anneme ne yaptığına bir bak, bir daha yaşanacağını bilerek nasıl yuva kuracağım, nasıl bir eşim ve ailem olacak.

Prens Harry terapiye başvurmasına neden olan şeyin eşinin endişeleri olduğunu söyledi.

ABD'ye taşındığından beri daha özgür ve rahat hissettiğini belirtti:

Bu yüzden şimdi burada (Los Angeles) gerçekten başımı kaldırabiliyorum ve farklı hissediyorum, rahatladım, o da rahatladı, biraz daha özgür hissederek dolaşabiliyorum, Archie'yi bisikletimin arkasına alabiliyorum, (orada) bunu yapma şansım olamazdı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU