Prens Harry ve Meghan Markle'ın kızı nerenin vatandaşı olacak?

Harry ve Meghan, şu anda oğulları Archie'yle birlikte yaşadıkları Kaliforniya'nın Montecito kentine Ağustos 2020'de taşındı

Çift 2016 yazında tanışmış, Mayıs 2018'de evlenmişti (AP)

Kraliyet ailesi hayranları Prens Harry ve Meghan Markle'ın ikinci çocuklarını beklediği haberini coşkuyla karşıladı.

Şubat ayı ortalarında çift, siyah beyaz bir fotoğraflarının da yer aldığı bir açıklama yayımlayarak ilk çocukları Archie’nin “ağabey olacağını” duyurmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Meghan daha önce New York Times'a yazdığı etkileyici bir yazıda 2020 yazında düşük yaptığını açıkladığı için haber özellikle dokunaklıydı. Yazıda Meghan "İlk doğan çocuğumu sıkıca tutarken ikinci çocuğumu kaybettiğimi biliyordum" ifadelerini kullanmıştı.

Mart ayında Oprah Winfrey'e verdikleri sansasyonel röportajda çift, ikinci çocuklarının kız olduğunu ve doğumun yazın beklendiğini doğrulamış ama doğum için kesin bir tarih veya daha fazla ayrıntı vermemişti.

Peki, çiftin ikinci çocuğu hangi ülkenin vatandaşı olacak? İşte bilmeniz gereken her şey.

Meghan ve Harry'nin ikinci çocuğu Amerikan vatandaşı mı yoksa Britanya vatandaşı mı olacak?
 

NINTCHDBPICT000487867475-2.jpg
Prens Harry ve Meghan Markle (Reuters)


Çift 2018'de Meghan'ın Britanya vatandaşı olmayı amaçladığını açıklasa da artık ikili kraliyet görevlerinden çekilip Kaliforniya'ya taşındığından ve özellikle de vatandaşlık başvurusu sürecinin tamamlanması birkaç yıl sürebildiğinden, bu konudaki güncel durum belli değil.

Amerikan vatandaşlığını hâlâ sürdüren Meghan (2020 başkanlık seçimlerinde oy kullanmıştı) kızını ABD'de doğuracak, bu da çocuğunun otomatik olarak Amerikan vatandaşlığına hak kazanacağı anlamına geliyor.

Prens Harry, Britanya vatandaşı olarak kaldığı ve Britanya kanunları gereği vatandaşlığı (belirli koşulları karşıladığı sürece) bir sonraki nesle aktarılabildiği için onun çocuğu da otomatik olarak Britanya vatandaşlığına hak kazanıyor.

Bu sebeple Harry ve Meghan'ın ikinci çocuğu muhtemelen Britanya ve Amerika çifte vatandaşlığına sahip olacak.

Peki ya Archie?
 

le-prince-harry-duc-sussex-meghan-markle-duchesse-sussex-avec-leur-fils-archie-ont-renc.jpg
Harry ve Meghan, Archie'yle birlikte (Reuters)


Meghan ve Harry'nin ilk çocuğu Archie, Birleşik Krallık'ta doğduğu için otomatik olarak Britanya vatandaşı oldu. Meghan ise Amerikan vatandaşı olduğu için Archie, Amerikan vatandaşlığına da hak kazandı. Bu sebeple Archie de Britanya ve Amerika çifte vatandaşlığına sahip.

Meghan ve Harry'nin kızı ne zaman doğacak?

Çiftin ikinci çocuğu için Meghan'ın doğum yapacağı tarihe dair kesin ayrıntılar bilinmiyor ama doğumun yazın gerçekleşeceği tahmin ediliyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/royal-family

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU