ABD, İsrail'deki 120 personelini geri çekti

Büyük havayolu şirketleri ABD'yle Tel Aviv arasındaki uçuşları iptal ediyor

(AA)

Bir habere göre ABD, yaklaşan tatbikatları planlamak için İsrail'de bulunan yaklaşık 120 askeri ve sivil personeli ülkeden çekti.

CNN'in Pentagon muhabiri Barbara Starr, ABD Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkilinin açıklamasına değinerek, grubun Almanya'daki bir üsse dönmek için C-17 uçağıyla ülkeden ayrıldığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ticari hava yolculuğu seçeneklerinin olmaması ve devam eden şiddet, askeri araçla erkenden ayrılmanın sebepleri olarak gösterildi.

C-17 uçağının perşembe sabahı Almanya'nın güneybatısındaki Ramstein ABD Hava Kuvvetleri Üssü'nden Tel Aviv'e indiği bildirilmişti.

İsrail'le Filistinliler arasındaki çatışmanın tırmanması sebebiyle birçok uçuş Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'ndan Kızıldeniz kıyısındaki tatil merkezi Eilat yakında bulunan Ramon Havalimanı'na yönlendirildi.

Havalimanı, Hamas'ın uçuş pistini ıskalayan ama bölgeye inen bir roketin atılması sonucu yaşanan kısa süreli duraksamanın ardından faaliyete devam ettiklerini bildirdi.

Uçuşları takip eden FlightAware'in verilerine göre United Airlines, Delta Air Lines ve American Airlines, Birleşik Devletler'le Tel Aviv arasındaki uçuşları iptal etti.

Gazze'ye hava saldırıları devam ederken ve Hamas militanları İsrail'e onlarca roket fırlatırken, ölü sayısı da hızla artıyor. İsrail'de 7, Gazze'deyse 18'i çocuk 87 kişi hayatını kaybetti. (Cuma sabahı itibarıyla Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 119'a, İsrail'deyse 8'e ulaştı -ed.n.)

İsrail ordusunun halihazırda Filistin toprakları sınırında bulunan piyade ve zırhlı tugaylar da dahil olmak üzere ilave birliklerle Gazze'ye olası bir kara saldırısı planlarını onaylamaya hazır olduğu bildiriliyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU