İstanbul'daki bekçi müdahalesine Fatih Kaymakamlığı'ndan açıklama: Soruşturma başlatıldı

Bekçilerin yerde yatan bir vatandaşı darp ettiği görüntüler sosyal medyada yayıldı

İstanbul'un Fatih ilçesinde bekçilerin gözaltına aldıkları bir kişiye ve tepki gösterenlere şiddet uyguladığı görüntülerin sosyal medyaya yansımasının ardından Fatih Kaymakamlığı'ndan açıklama geldi.

Yere yatırılan kişinin bekçiler tarafından darp edildiği, tepki gösteren vatandaşlara ise bir bekçinin küfür ederek tekme attığı görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından çok sayıda vatandaş yaşananlara tepki gösterdi.

Fatih Kaymakamlığı'ndan olaya ilişkin yapılan ilk açıklamada "devriye ekiplerinin bir kavgaya müdahale ettiği" belirtildi

İlk açıklama silindi

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Kalabalık grubun yapılan uyarıları dikkate almayarak, dağılmaması üzerine ilgili bölgeye takviye olarak ekipler intikal etmiştir. Gelen takviye ekiplerinin de uyarılarını dinlemeyen ve birbirlerine zarar vermeye devam alkollü kişilere ilgili ekiplerce kademeli olarak güç kullanılarak kavgaya son verilmiştir. Taraflara 1593 sayılı Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesi gereğince sokağa çıkma yasağına riayet etmemekten idari işlem yapılmıştır. B.Ö., C.B. VE S.G. adlı kişilerin farklı konulardan birçok sabıka kaydının olduğu görülmüştür. Ş.B. adlı kişinin 3 ayrı konudan 5 ayrı sabıkasının olduğu ve 'Kullandırmak için uyuşturucu bulundurmak suçundan' arandığı tespit edilmiş olup adli işlemlerin ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaymakamlık yaptığı bu açıklamayı daha sonra Twitter hesabından sildi.

Fatih Kaymakamlığı'nın yeni açıklamasında ise "Olaya müdahale eden görevli personel hakkında idari soruşturma başlatıldı" ifadeleri kullanıldı.


 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU