Twitter, İsrail saldırılarını haberleştiren gazeteciye sansür için "yanlışlık" dedi

Sosyal medya platformlarının, son dönemde İsrail’in saldırgan eylemlerini belgeleyen birçok paylaşımı sansürlediği iddia ediliyor

Ramallah merkezli gazeteci Barghouti, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki gelişmeleri takip ediyor (Reuters)

Sosyal medya platformlarının Filistin'le ilgili bazı paylaşımları silmesi tepkilere yol açarken, İsrail'in saldırgan eylemlerini sosyal medyadan aktaran gazeteci Mariam Barghouti'nin hesabını kısıtlayan Twitter tepkiler üzerine geri adım attı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Batı Şeria'da ve Doğu Kudüs'teki gelişmeleri takip eden Filistin kökenli ABD'li gazeteci Barghouti, daha önce yaptığı açıklamada, Twitter'ın kendisinden bazı tweet'leri silmesini istediğini söylemişti. Barghouti'nin hesabı, şirketin politikalarını ihlal ettiği gerekçesiyle önceki gün geçici olarak kısıtlanmıştı.

Bir Twitter sözcüsü, "Söz konusu hesapla ilgili uygulama hatayla gerçekleşti" açıklamasında bulundu. Hesaptaki kısıtlamanın kaldırılmasının ardından "Geri döndük" mesajını paylaşan Barghouti, sosyal medyada görünürlüğü olmasaydı bu olayın gündeme gelmeyeceğini belirterek "Mesele benim hesabımın askıya alınması değil. Mesele daha çok, özellikle İsrail'in sahadaki saldırganlığını haberleştirmeye çalıştığımız son dönemde Filistinlilere ait hesapların genel olarak sansürlenmesi" dedi.

Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformlarının, son dönemde İsrail'in işgal altındaki topraklarda ve Gazze'deki saldırgan eylemlerini belgeleyen birçok paylaşımı sansürlediği iddia ediliyor. Filistinlilerin sosyal medyaya erişimi için faaliyet yürüten 7amleh örgütü, İsrail'in Filistinlileri evlerinden çıkarmaya çalıştığı Doğu Kudüs'teki Şeyh Cerrah mahallesinde yaşanan olaylarla ilgili paylaşımların silindiği yönünde 200'den fazla şikayet aldıklarını duyurdu.

Son olarak da Instagram'ın Mescid-i Aksa'yla ilgili bazı fotoğraf ve paylaşımları kaldırması büyük tepki çekti.

Instagram ve Twitter ise durumun bazı teknik hatalardan kaynaklandığını savunuyor.


Independet Türkçe, Vice, Reuters, BuzzFeed News

DAHA FAZLA HABER OKU