Ocasio-Cortez'den İsrail'e destek verdikten sonra Ramazan etkinliğine katılmak isteyen Yang'a tepki

Yang'ın, ihtiyaç sahibi Müslüman ailelere market ürünü dağıtması planlanan etkinliğe katılımı iptal edildi

(Reuters)

Temsilciler Meclisi'nin Demokrat üyesi Alexandria Ocasio-Cortez, salı günü, Kudüs'te İsrail güçleri ve Hamas arasında şiddetin tırmandığı bir dönemde Twitter'da İsrail'e destek verdikten sonra Ramazan Bayramı kutlaması için bir kampanya etkinliği planlayan New York belediye başkanı adayı Andrew Yang'a tepki gösterdi.

Yang, pazartesi günü paylaştığı ilk tweet'inde, "Bombalı saldırılara maruz kalan İsrail halkının yanındayım ve Hamas'lı teröristleri kınıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yang, "New York kenti halkı, terörizmi yenilgiye uğratan ve direnen İsrail'deki erkek ve kız kardeşlerimizin her zaman yanında olacak" diye yazmıştı.

Belediye başkan adayı daha sonra, Queens'in Astoria mahallesindeki ihtiyaç sahibi Müslüman ailelere market ürünü dağıtımı yapması planlanan etkinlikten çıkarıldı.

Yang ,düzenlenen bir basın toplantısında medyaya, "Etkinliğin organizatörleri, katılmamamızın daha iyi olacağına karar verdi, biz de çekincelerine memnuniyetle riayet ettik" dedi. Davetin geri çekilme nedeninin İsrail'i destekleyen tweet'i olup olmadığı sorulan Yang, "Öyle olduğunu sanıyorum" yanıtını verdi.

Geçmişte Filistin halkına desteğini açıklayan Ocasio-Cortez, İsrail saldırganlığına böbürlenerek destek veren Yang'ın daha sonra Müslümanların dini bayramında boy göstermeye çalışmasını eleştirdi.

Ocasio-Cortez şunları yazdı:

Yang'ın özellikle de El Aksa saldırıya uğrarkenki sessizliğinin ardından, 9 çocuğu öldüren bir saldırıya böbürlenerek yaptığı açıklamayla destek verdikten sonra Ramazan Bayramı etkinliğinde boy göstermeye çalışması tek kelimeyle utanç verici.

Peki ya bunu Astoria'da denemesi? Hem de Ramazan'da?! Sana gösterirler."

Ocasio-Cortez, pazartesi günkü tweet'i sebebiyle Yang'ı kınayan tek kişi değildi. Yang'ın İsrail'e destek açıklaması sonrası Twitter'da #YangSoykırımıDestekliyor (#YangSupportsGenocide) etiketi gündem oldu.

Öte yandan, Yang'ın tweet'i, paylaşımını retweet'leyen Donald Trump Jr. gibi önde gelen muhafazakar seslerin desteğini aldı. Oğul Trump, "Kendine bir iyilik yap ve tweet alıntılarıyla bu tweet'e verilen cevaplara bir bak. Demokratlar artık gerçekten de terör yanlısı" diye yazdı.

İsraillilerle Filistin güvenlik güçleri arasındaki gerilim, İsrail polisinin Müslümanların kutsal ayı Ramazan'ı kutlamak için ibadet eden Filistinlilerle çatıştığı Kudüs'teki Mescid-i Aksa Camii yerleşkesinde yaşanan çarpıcı çatışma sonrası tırmanışa geçmişti. Filistin'de 12'si çocuk 35 kişi öldürülürken, İsrail'de 5 kişinin öldüğü belirtildi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU