Moody’s, Türkiye’nin kredi notu ekonomik gücünü yansıtıyor

Moody's Türkiye'nin yatırım yapılabilir seviyenin 5 kademe altındaki tarihi düşük notunun, Türkiye’nin ekonomik gücünü yansıttığını rapor etti

Moody's, Eylül 2020’de Türkiye'nin kredi notunu B1'den B2'ye düşürmüştü / Fotoğraf : AA

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notuna ilişkin periyodik gözden geçirme sürecini Cuma gecesi tamamladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kuruluş tarafından hazırlanan raporda, Türkiye'nin B2 seviyesindeki notunun ülkenin ekonomik gücü tarafından desteklenmekte olduğu kaydedildi. Notun ekonominin yüksek çeşitlilik, görece yüksek kişi başına gelir, genç nüfus gibi özellikleri tarafından desteklendiği vurgulandı. Ülkenin ekonomik güç değerlendirmesinin Baa2 olduğunun altı çizildi.

Değerlendirmede Türkiye'nin kurumsal ve idari güç notunun B2 olduğu ifade edilirken, borç düzeylerinde ve ödeme kabiliyetinde bozulma nedeniyle mali güç notunun Ba1 seviyesinde olduğu bilgisi verildi. Moody's, enflasyona ve kur hareketlerine karşı kırılganlık nedeniyle Türkiye'nin vaka riski notunun B olduğunu aktardı.

Kredi notunu gözden geçirmesi bir not kararı anlamına gelmiyor. Gözden geçirmede kredi derecelendirme komiteleri yer almıyor. Süreç tüm ülkeler için aynı işliyor.

 Tarihin en düşük seviyesinde

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Eylül 2020’de Türkiye'nin kredi notunu B1'den B2'ye düşürmüştü. Yatırım yapılabilir seviyenin 5 kademe altındaki bu not, 2001 krizi dönemi dahil Türkiye tarihinin en kötü kredi notu olarak kayıtlara geçmişti.

 

Finans Gündem, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU